31 Mayıs 2017 Çarşamba, 15:05
Malatya’da FETÖ Soruşturmasında 2 Tutuklama
Malatya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önceden ihraç edilen 2 eski öğretmen, örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock'u kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. 
Malatya Valiliği Olağanüstü Hal (OHAL) Bürosundan yapılan açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle görevlerinden ihraç edilen 2 eski öğretmenin yakalandığı belirtildi. 2 şüphelinin de sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle tutuklandıkları belirtildi.
Öte yandan, daha önce hakkında yakalama kararı bulunan ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Gümrük Ticaret Bakanlığı İhraç Uzmanı bir şahıs ile Başsavcılık talimatı ile gözaltına alınan 1 Teğmenin de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı açıklandı.
Yine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1 şahısın gözaltına alındığı da belirtildi.
Açıklamada son olarak İzmir, Kahramanmaraş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında İnönü Üniversitesinden ihraç edilen 1 profesör doktor, 1 özel okul öğretmeni ve ihraç edilen bir komiser yardımcısının da Malatya’da gözaltına alındığı bildirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya’da FETÖ Soruşturmasında 2 Tutuklama