02 Ekim 2014 Perşembe, 17:12
“MALATYA’DA İRFAN SOFRASI KURMAK İSTİYORUZ”
 İl Müftüsü Ümit Çimen, MÜSİAD Malatya Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüştü.
MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin ziyarette yaptığı konuşma da, ziyaret için teşekkür ederek, “Biz son dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığının ve İl Müftülüklerinin Türkiye’de ve yurtdışında yaptığı çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Bizler de MÜSİAD olarak kurulmuş olduğumuz günden beri ahlaklı işadamları, dürüst işadamlarını yetiştirmek ve onları eğitmek adına ciddi gayretlerde bulunuyoruz. Bizim de vizyonumuz ve misyonumuz itibariyle sizlerle çok ciddi münasebetleri olan bir topluluğuz. Bu nedenle beraber yapacağımız birçok ortak çalışma bulunuyor. Malatya’nın ve insanlığın menfaatine projeler olursa beraberce yapmaktan onur duyacağız ve buna hazırız” dedi.
İl Müftüsü Ümit Çimen’de, iadeyi ziyaret için geldiğini söyleyerek, “Malatya’mız sadece kayısısı ile tanınmış bir şehir değil. Malatya hakikaten güzide bir şehrimiz, içi dolu bir şehrimiz. Hem ilim erbabıyla, hem gönül erbabıyla okumuş insanıyla, devlet büyükleri ile ve bununla birlikte de sadece Malatya’da değil, Malatya’nın dışında da sanayici ve işadamları ile öne çıkmış bir şehrimiz. Böyle bir şehirde görev yapmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kaydetti.
“Burada bir şeyi de açıklamak istiyorum” diyen Müftü Çimen şöyle konuştu:
“Sanayicimizin, esnaflarımızın bir çok konuda istifade etmesi için, burada Türkiye Diyanet Vakfı var. Türkiye Diyanet Vakfı ülkemizin güzide vakıflarından birisi. Bu vakfımız sadece ülkemizin içinde değil, yurtdışında da vatan coğrafyamızdan gönül coğrafyamıza uzanan büyük bir hizmeti olan bir vakfımız. Malatya’da Türkiye Diyanet Vakfı’nın yeniden yapılanması konusunda bir çalışmalarımız var. Bu konuda MÜSİAD Başkanımızdan yardım ve destek bekliyorum. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak bir ‘İrfan Sofrası’, ‘Gönül Sofrası’ adı altında işadamlarımıza, sanayicilerimize, üst düzey yöneticilerimize yönelik bir nezih bir mekanda haftada bir ilim meclisleri kurmak istiyoruz. Böyle bir faaliyet içinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın böyle bir fiziki mekana ihtiyacı var. Malatya’ya yakışır, Türkiye Diyanet Vakfı’na yakışır İrfan Sofrası adına yakışır bir tesisin kurulması noktasında MÜSİDA Yönetiminden yardım bekliyorum. Bu konuyu size emanet ediyorum. Sizlerde yardımcı olursanız, hayırlı hizmetler yapma niyetindeyiz.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“MALATYA’DA İRFAN SOFRASI KURMAK İSTİYORUZ”