25 Ocak 2023 Çarşamba, 16:03
‘Malatya’da Kadın Futbolu İkinci Planda Görülüyor’
Türkiye Kadınlar Futbol 3.Lig ekiplerinden Malatya Bayanlar Spor Kulübü yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, her sezon olduğu gibi bu sezonda Malatya’da herhangi bir destek görmediklerini ifade etti. Yeşiltepe Spor Kompleksi’nde haftanın 3 günü antrenman yapan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, yeni sezona iyi başlayarak, 2.Lig hedefine ulaşmak istiyor. Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, eylül ayından buyana yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Mevcut oyuncuların yanı sıra 4 transfer yaptık. Anlaşabilirsek bu yıl 2 transfer daha yapmayı düşünüyoruz” dedi. Çelebi, takımı 2.Lig’e çıkarmak istediklerini kaydederek, çalışmalarını ve planlamalarını buna göre yaptıklarını belirtti. 
“BİZ 20 BİN HAZRCIYORUZ TFF 4 BİN VERİYOR”“Şehirden artık bir destek beklemiyoruz” diyen Çelebi, şu açıklamalarda bulundu:
“Zaten böyle bir umudumuzda yok. Aydın Doğan Vakfı her zaman yanımızda, bunun yanında arkadaşlarımız, dostlarımız destek veriyor. Statüye göre, yeme-içme dahil deplasmana gidiyorsun TFF 4 bin lira para veriyor. 25 kişinin otelde kalması en az 13-14 bin lira, servisle birlikte 20 bin lira para harcıyoruz. Statü gereği, TFF’den ilk ikiye girmemiz halinde 4 bin lira verilecek. Kadın futbolunun önemini vurguluyorlar ama gerekli yardımı da yapmıyorlar.”“BELEDİYELERDEN DESTEK VERİLMİYOR”Çelebi, birçok kadın takımını Süper Lig ya da 1.Lig kulüplerinin desteklediğini ifade ederek, “Malatya’da biz böyle bir şey göremedik ama birçok kadın futbol takımını Süper Lig ve 1.Lig kulüpleri destekliyor ya da belediyeler kadınları bir arada tutup, geleceklerine yön vermek için çalışmalar yapıyorlar. Aslında belediyelerin yaptığı işi biz yapıyoruz. Biz belediyelere gittiğimizde zaten para istemiyoruz. Sporcuların güzel giyinmesi için eşofman, yağmurluk, mont ya da top ve krampon istiyoruz ama bunlar bile verilmiyor” diye konuştu. 2022 yılında Play-off 2. Tur maçında Antalya ekibi Konyaaltı Gençlik ve Spor’a yenildiklerini anımsatan Çelebi, “Rakibimizin bütçesi 5 milyon TL, bizim bütçemiz ise 300 bin lira. Belediyelerin yapması gereken işi biz üstleniyoruz ama Malatya’da kadın futbolu hep ikinci planda görülüyor” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
‘Malatya’da Kadın Futbolu İkinci Planda Görülüyor’