02 Kasım 2016 Çarşamba, 15:48
Malatya’da ‘Kanser Hastalığı Farkındalık Programı' düzenlendi
Malatya’da Meme Kanserini önleme ve erken teşhisi için ‘Kanser Hastalığı Farkındalık Programı' düzenlendi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda kadınlara Meme Kanseri ile ilgili bilgiler verilerek erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Meme Kanseri tedavisi gören kadınların hastalıkla ilgili tecrübelerini ve mücadelelerini diğer kadınlara anlattığı programda bazı kadınlara çekiliş sonucu bisiklet hediye edilirken program sonunda da tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Kent Konseyi binası önünde düzenlenen programa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilisi Selma Felek, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve çok sayıda kadın katıldı. Programda konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut kadınlara yönelik birçok faaliyet düzenlediklerini ifade ederek, “Kanser bizim başlıca faaliyet alanlarımızdan bir tanesi. Bunu gündeme getirmek ve kadınlarımızda bu farkındalığı oluşturmak adına her yıl düzenli olarak programlar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kanser uğruna belki pek çoğumuz yakınlarımızı kaybettik. Biz de on an gelmeden tedbirimizi almak zorundayız. Erken teşhisin hayat kurtardığını unutmayalım” diye konuştu.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilisi Selma Felek ise, kanserle mücadeleye her platformda hız kesmeden devam ettiklerini dile getirerek “Kanser herkesin çok korktuğu ve umutsuzluğa neden olan bir hastalık. Biz de kadınlarımızı bilinçlendirmek için bu faaliyeti planlayalım dedik. İnşallah güzel şeylere vesile olur. Meme kanseri erken teşhis ile atlatılabilir. Bunun için erken teşhis çok önemli. Bu bilinçle hareket etmemiz ve ettirmemiz lazım” dedi.
AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan da, programa destek verdikleri için mutlu olduklarını kaydederek, “Bizler Kadın Kolları olarak kadınların olduğu her yerde varız. Mağdur olan her kadının yanındayız, elimizden geldiğince kadınlarımızın tüm sıkıntılarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da kadınlara büyük değer veriyor. Bizler de Cumhurbaşkanımızdan aldığımız destekle yolumuza devam ediyoruz. Kanserle mücadelede de sonuna kadar kadınlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kürsüye Meme Kanseri tedavisi gören kadınlar çıkarak hastalıkla ilgili tecrübelerini ve mücadelelerini diğer kadınlara anlattı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya’da ‘Kanser Hastalığı Farkındalık Programı' düzenlendi