08 Ekim 2014 Çarşamba, 08:56
MALATYA’DA KOBANİ EYLEMİ
Malatya’da Kobani’deki IŞİD saldırıları nedeniyle eylem yapıldı. Eylem sonunda grup ile bazı vatandaşlar arasında çıkan kavgayı polis engelledi. 
100. Yıl Kavşağı’nda bir araya gelen ve DBP ile bazı sol parti ve grupların destek verdiği yaklaşık 100 kişilik grup, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yürüyüşe geçerek, Çevreyolu üzerindeki AK Parti il binasına yürümek istedi. Polis ekipleri, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki AK Parti merkez ilçe başkanlıklarının bulunduğu binanın önünde barikat kurarak grubu durdurdu. Burada grubun eylemlerini yapabileceklerini söyleyen Emniyet yetkilileri, polis ekiplerini barikatın arkasına çekti. Eylem nedeniyle Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki trafik akışı durduruldu.
Sık sık Kobani lehinde ve Hükümet aleyhinde slogan atan grup adına basın açıklamasını DBP İL Başkanı Abuzer Yavaş yaptı. Yavaş, “Kobani bugün kan gölüdür. Kaboni kan ağlıyor. IŞİD çetelerinin 5 Eylül’den beri kuşattıkları uzaktan uzağa ateş altında tuttukları Kobani’de bugün itibariyle artık savaş, sokak savaşına dönüşmüştür. IŞİD’ın bu katliamını bütün dünya canlı canlı izlemekten öte bir şey yapmamaktadır” dedi.
Eylemin sona erdiği esnada grup ile bazı vatandaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı polis ekipleri araya girerek büyümeden engelledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’DA KOBANİ EYLEMİ