12 Mayıs 2014 Pazartesi, 14:40
"MALATYA'DA MODERN PENTATLON SPORUNA YÖNELİK İYİ BİR POTANSİYEL VAR"
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Avukat Yaşar Akşin, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'yı ziyaret etti. 
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Akşin, İl Müdürü Fındıklı ile bir araya gelerek, Malatya'da modern pentatlon sporuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Avukat Yaşar Akşin'in kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Akşin'in ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını belirtti.
Malatya'nın modern pentatlon sporunun Doğu'daki tek şehri olduğunu kaydeden Fındıklı, "Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Avukat Yaşar Akşin göreve geldikten sonra, Malatya'da modern pentatlon sporunun gelişimine, pozitif davranışlarıyla destek olmuştur. Bu hem sporculuk hem milli takım seçmeleri hem de milli takıma antrenör görevlendirmelerinde ön plana çıkmıştır. Malatya'da modern pentatlon sporunun daha da gelişmesine büyük katkı sağlamışlardır. Bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Fındıklı, Malatya'dan modern pentatlonun değişmez antrenör ve sporcularını milli takıma göndermek istediklerini belirterek, "Tesisleşmemiz hızla devam etmektedir. Yeni yapılacak olan spor salonunun altında eskrim için yeni bir yer yaptırıyoruz. Açık ve kapalı yüzme havuzlarımız var. Atletizm pistimiz olduğu gibi yenileniyor. Dolayısıyla modern pentatlonun tüm alanları tesis noktasında da tamamlanmış olacak. Altyapı olarak antrenör ve sporcularımız hazır. Yeni yeni gençler bularak, sayısı biraz daha artırmamız gerekiyor" dedi.
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Avukat Yaşar Akşin ise, Malatya'nın modern pentatlon sporunda iyi bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'nın modern pentatlona büyük bir destek verdiğini kaydeden Akşin, "2013 yılında Malatya'dan 2 sporcumuz milli takımda bizi başarıyla temsil etti. Bu senede yapılacak olan seçmelerde, Malatya'dan birkaç sporcunun milli takıma seçilerek, ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz. Bunun yanında Malatya'dan 2 antrenörümüzü, Malatya'da modern pentatlon sporunun gelişimine katkı sunmaları ve tecrübe kazanmaları için milli takımda görevlendirdik. Bu yılda 1 antrenörümüz milli takımda Malatya'yı temsil etti. İnşallah bundan sonrada Malatya'da modern pentatlon gelişimini sürdürecektir. Çünkü Malatya'da iyi bir spor yöneticisi var. Sporun başında iyi bir idareci var. Bu çalışmalar ve tesislerle birlikte Malatya'nın modern pentatlon sporunda başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

12_MAYIS_MODERN_PENTATLON_BASKAN_FINDIKLI_ZIYARET paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"MALATYA'DA MODERN PENTATLON SPORUNA YÖNELİK İYİ BİR POTANSİYEL VAR"