18 Mart 2017 Cumartesi, 16:09
Malatya’da Otizmli 400 çocuk var
 Malatya Otizm Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre kentte ilk tespitlere göre 400 Otizm hastası çocuk bulunuyor. 
Malatya’da yeni kurulan ve Otizm hastası çocukların aileleri tarafından kurulan Malatya Otizm Derneği, aileleri bilgilendirmek amacıyla 21 Mart 2017 Salı günü Otizm Eğitim seminerleri düzenliyor.
Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaettin Baydaş, Malatya’da yaptıkları ilk tespitlere göre 400 Otizm hastası çocuk olduğunu tespit ettiklerini belirterek “Otizm Hastası çocukları olan biz aileler olarak çocuklarımızın rahat yaşaması ve eğitim almaları için mücadele ediyoruz. Malatya’da 400 çocuğun otizimle birlikte yaşamak zorunda olduğunu görünce, Dernek kurduk bugün 300 aile çocukları için bizlerle birlikte mücadele ediyor. Benimde iki, otizmli çocuğum var. Tüm ailelerin sorunlarını çözmek amacıyla çalışıyoruz” diye konuştu.
21 Mart Salı günü Kanal boyunda bulunan Battalgazi Halk Eğitim Merkezinde otizm ile ilgili eğitim seminerleri düzenleyeceklerini belirten Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaettin Baydaş, seminerde otizimli çocuklara öz bakım becerilerinin öğretimi, problem davranışlar ve başa çıkma stratejilerinin anlatacağını söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya’da Otizmli 400 çocuk var