27 Mayıs 2016 Cuma, 19:12
Malatya’da ulusal tenis turnuvası başlıyor
Malatya’da ulusal tenis turnuvası başlıyor

Malatya İntercourt Tenis Kortları, hafta sonunda 12 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapacak. Malatya’da ilk kez düzenlenecek olan büyük çaplı organizasyona, Türkiye’nin çeşitli illerinden 95 sporcu katılacak.

  Türkiye Tenis Federasyonu ve Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübü işbirliğinde düzenlenen 12 Yaş Hafta Sonu Turnuvası 28-31 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenecek turnuvaya Türkiye’nin birçok ilinden bayan ve erkeklerde toplam 95 sporcu katılacak. 4 gün sürecek olan turnuva kapsamında 150 müsabaka oynanacak.

  Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübü (MATEDAK) Başkanı Dr. Ali Acar, turnuvaya 12 yaş ve altı bay-bayan sporcuların katılacağını kaydetti.

  Acar, Türkiye’nin birçok yerinden turnuvaya katılım olduğuna dikkat çekerek, “95 sporcu kayıt yaptırdı. Turnuvamız 4 gün sürecek. Salı günü finalimiz olacak. Hava şartları uygun olursa müsabakalar açık kortlarda oynanacak, aksi taktirde kapalı kortlarımız devreye girecek” dedi.

  Teniste yaş turnuvalarında dereceye girenlere madalya verildiğini kaydeden Acar, aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyonu’nun belirlediği bir puan sisteminin olduğunu, katılımcıların bu puanları aldığını belirtti.

  Acar, Malatya’da daha öncede turnuvaların düzenlendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ulusal düzeyde bildiğimiz kadarıyla bu turnuva ilk olacak. 25 Temmuz’da Malatya’da ilk uluslararası turnuvayı yapacağız. Dernek olarak ilk turnuvamızı yapmanın heyecanı içerisindeyiz. İnşallah rüştümüzü ispat etmiş olacağız. Bu turnuvadan sonra önümüzdeki yıl daha fazla turnuva almayı düşünüyoruz. Bu nedenle bu turnuva bizim için büyük önem taşıyor. İnşallah bu turnuvadan alnımızın akıyla çıkarız.”

  Ulusal turnuvalarda çok ciddi sıkıntılarının olmadığını dile getiren Acar, “Ulusal turnuvaların çok fazla gideri yok. Ama ödüllü uluslararası turnuvalarda ciddi anlamda para harcamanız gerekiyor. Bu anlamda Malatya Büyükşehir Belediyesi bize destek veriyor. Bu tür turnuvalar dünya genelinde sponsorluk anlaşması üzerine devam eden turnuvalardır. O anlamda biz Malatya’da kendi ispat etmiş, büyük firmaların bize destek vermelerini istiyor. Çünkü tenis, Malatya’da daha yeni yeni büyümekte olan bir spor dalı. Bunu büyütürken, yanımızda büyük firmaların olmasını istiyoruz” diye konuştu./FERDİ DURDU

 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya’da ulusal tenis turnuvası başlıyor