17 Ocak 2014 Cuma, 20:24
MALATYA’DA YENİ NİKAH SARAYI’NIN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI
MALATYA’DA YENİ NİKAH SARAYI’NIN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI
Malatya’da, Yeni Nikah Sarayı inşaat çalışmaları mevsim şartlarının elverişli olması nedeniyle devam ettiği, inşaatın yüzde 90’ının tamamlandığı bildirildi.
Konuya ilişkin Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Fahri Kayahan bölgesinde toplamda 26 bin 821 metrekarelik alan üzerinde 4 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olan Yeni Nikah Sarayı’nın kaba inşaatı yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Modern bir mimari yapıya sahip olan Yeni Nikah Sarayı’nın çelik çatı konstrüksiyonu için toplamda 167 ton çelik kullanıldı.
Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Nikah Sarayı Projesi, nikah haricinde de vatandaşların sürekli kullanabilecekleri bir kompleks olarak tasarlanmış durumda. Nikah Sarayı içerisinde; 8 adet mağaza, 1 adet kafeterya, 2 adet 186 kişilik salon, 1 adet 750 kişilik büyük salonun yanı sıra, 170 araçlık otopark ile ahşap pergolalar bulunuyor.
İnşaat ve çevre düzenlemeleri ile birlikte 5 milyon liraya mal olması beklenen Yeni Nikah Sarayı’nın 2014 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor” denildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’DA YENİ NİKAH SARAYI’NIN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI