18 Ekim 2016 Salı, 15:59
Malatya’da ‘Muhtarlar Günü’ kutlanacak
Malatya’da ‘Muhtarlar Günü’ kutlanacak
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, 19 Ekim Çarşamba Günü Muhtarlar Günü’nü resmi tören ile kutlanacağını söyledi. 
Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim’im Muhtarlar Günü olarak kabul edilmesinin ardından Malatya’da da Muhtarlar Günü’nün etkinliklerle kutlanacağı belirtildi.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, muhtarların ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yönelik çalışmaların yürütülmesi adına böyle bir gün ilan edildiğini belirtilerek "Biz muhtarlar için çok anlamlı ve güzel düşünülmüş bir karardır görev yapan muhtarlarımızın artık bir günü var. 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanacak” diye konuştu.
Malatya’da da Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunacaklarını ifade eden Eren, sonrasında ise Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay’ın ziyaret edileceğini kaydetti.
Ziyaretlerin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilecek bir programla etkinliklerine devam edeceklerini belirten Eren, “Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarında bulunan Nikah Sarayında saat 12.00'de tüm muhtarlarımızın katılımıyla yemekli program düzenlenecektir. Tüm muhtarlarımız programa davetlidir” dedi.
1829 yılında ikinci Mahmut döneminde muhtarlık teşkilatının kurulduğunu ve 187 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Eren, “19 Ekim'i muhtarlar günü olarak ilan edilmesine katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ederiz. Mesai kavramı bilmeksizin mahallesi için gayret eden, çalışan, hizmet üreten tüm muhtarlarımızın gününü kutlarım” ifadelerine yer verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya’da ‘Muhtarlar Günü’ kutlanacak