10 Haziran 2014 Salı, 11:16
MALATYA’DAKİ BAYRAK EYLEMİNDE BDP BİNASINA İKİNCİ BASKIN GİRİŞİMİ
Malatya’da MHP ve Ülkü Ocakları’nın Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla düzenlediği eyleme katılan bir grup BDP il binasını basmak isteyince olaylar çıktı. 
MHP ve Ülkü Ocakları üyesi bir grup, Kışla Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Yürüyüş PTT binasının önünde son buldu ve “Türkiyem” türküsünü söyleyen grup toplu halde İstiklal Marşı’nı okudu. Eylemde konuşan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, “Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki şanlı bayrağımızın PKK’lı teröristlerce aşağıya indirilmesi sabrımızı taşma aşamasına getirmiştir. Devletin hakimiyetini gösteren en önemli gösterge bayrağın dalgalanmasıdır. Bayrağın indirilmesi ise devletin hakimiyetinin artık tanınmaması demektir. Bayrak Türk milleti için o kadar önemlidir ki, uğrunda ölünecek değerlerden birisidir” dedi.
Eyleme katılan bir grup, konuşma bitmeden yakın mesafede bulunan Halep Caddesi’ndeki BDP il binasına doğru koştu. Gruptan bazıları BDP il binasına, bir diğer grup ise aynı binanın karşısındaki Özgür Öğrenci Derneği’nin bulunduğu binaya girmek istedi. Bu esnada polis ile ülkücüler arasında arbede yaşandı. Arbede esnasında bir polis memuru başından yaralandı. Polis ekipleri grubu engellemeye çalıştı. Polis, taş atan gruba “Şuanda karşınızda Türk polisi var” diyerek uyarıda bulundu. Polis ekipleri grup dağılmayınca biber gazı kullandı. Biber gazından etkilenen 3-4 ülkücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.
MHP İl Başkanı Arif Yıldız, “Geri dönüyoruz, ezan okunuyor, ezana saygınızı gösterin. İmanlı Türk genci olarak görevinizi yaptınız, şimdi kışlanıza, ocağınıza dönüyorsunuz” dedi. Yıldız’ın uyarısı üzerine grup dağıldı.
Polis tarafından şehir merkezinde güvenlik önlemleri arttırılırken, BDP il binası çevresinde de çok sayıda ekip görevlendirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’DAKİ BAYRAK EYLEMİNDE BDP BİNASINA İKİNCİ BASKIN GİRİŞİMİ