11 Kasım 2014 Salı, 11:44
MALATYALI SANATÇILAR DA BİR ARAYA GELDİ
Yüksek Mimar Serkan Adıyaman, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) genel başkan adaylığını açıklayan bir toplantı yaptı. 
İstanbul Yeni Bosna Çargah Restaurant'da düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Türk Halk Müziği Sanatçısı Belkıs Akkale ve Eşi Sami Yılmaztürk, Sinema Sanatçısı ve oyuncu Hakan Ural, Ünlü Yapımcı Uğur Yalçınkaya, Malatyaspor Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Büker, dernek başkanları, iş adamları, yerel sanatçılar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
MASTÖB Genel Başkan Adayı Yüksek Mimar Serkan Adıyaman, “Büyük birleşme, büyük buluşma, büyük kucaklaşma sloganıyla çıktığımız bu hayırlı yolda hiç bir çıkar ve menfaat gözetmeksizin sadece Malatya’mızın kalkınması ve kaynaşmasına vesile olacağımız bu göreve aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Bu kucaklaşma ben inanıyorum ki Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle ve tüm farklı görüş ve inanışta olan Malatyalıları bir araya getirecek bir kucaklaşma olur. Özlediğimiz bir Türkiye portresinin ilk temelini sanatta ve siyasette olduğu gibi yine Malatyamız atar" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ise, "Serkan kardeşim partimizin kurucu üyelerindendir. Şunun altını çizmek isterim. Sadece birlik beraberlikle bazı noktalara ulaşabiliriz. Bu anlamlı akşamda Serkan kardeşimiz birlik kucaklaşma ve beraberlik toplantısı buluşması diyince Serkan gibi bir kardeşimizi yalnız bırakmak bize yakışmazdı. Çünkü yol gittiklerimizle her zaman beraber olmamız lazım, beraber terlememiz lazım" ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Malatyalı Belkıs Akkale de, "Serkan kardeşim beni aradığında böyle bir oluşumdan söz etmesi açıkçası beni ve eşimi çok heyecanlandırdı. Çünkü yıllar önce rahmetli Turgut Özal ile birlikte Kayısı Festivalini biz kurduk ve ilk oluşumda biz vardık. Fakat yıllar geçti farklı siyasi görüşler ve şahıslardan dolayı hiç bir etkinliğe davet edilmedik ve Malatya’mıza hasret kaldım. Benim gibi bir çok sanatçı arkadaşım bundan şikayetçidir. Ben her zaman her kesimin sanatçısı olmaya özen gösterdim. Her partiden her düşünceden insan topluğu olacak ve burada herkes için tek bir gaye olacak ben dahil hepimiz için memleketimize hizmet olacak. Ben bunun için buradayım. Ben bu oluşumu ve Serkan Kardeşimi sonuna kadar destekleyeceğim" şeklinde konuştu.
Sinema Sanatçısı oyuncu Malatyalı Hakan Ural ise, MASTÖB Genel Başkan Adayı Serkan Adıyaman ile dostluklarının uzun bir süreye dayandığını ve koşulsuz olarak sunulacak görevi kabul edeceğini söyledi. Sözlerine selamlama konuşmasıyla başlayan Ural " İnşallah hep birlikte sizlerin de desteği ile Serkan kardeşimize bu görev layık olur. Malatya sevdasıyla Malatya'ya olan hizmet aşkıyla bu görevi layıkıyla başarmayı inşallah Allah nasip eder. Bende şahsım adına Serkan Kardeşimin her zaman arkasındayım" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYALI SANATÇILAR DA BİR ARAYA GELDİ