02 Aralık 2019 Pazartesi, 11:01
Malatyalılar 3 Kentte Toplandı
Malatyalılar 3 Kentte Toplandı
 Ayvalık’ta kahvaltı yapıp, akşam yemeğini Malatya’da yiyen Malatyalılar, Pazar günü de Başkent Ankara’da bir araya geldiler.
Sosyal paylaşım ağında oluşturulan “Vefalı Malatyalılar ve Naif İnsanlar Yurdu” grubu üyeleri 3 ayrı kentte bir araya geldiler.
Cumartesi günü düzenlenen kahvaltıda, Balıkesir ve ilçelerinde yaşamakta olan Malatyalılar Ayvalık’ta buluştular. Burada bir konuşma yapan Mustafa Önder, “Malatya’da oluşturulan grubumuz, her geçen gün büyüdü ve biz Malatyalılar olarak bir araya gelmeye karar verdik. Bizler her meslekten insanlarız, birbirimizle yardımlaşacağımız, sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi paylaşacağımız hemşehrilerimizle tanıştık. Birbirimize birkaç kilometre uzaklıktayız ancak bundan bizlerin haberi yoktu. İş yerlerimize alış verişe gitsek, Malatyalı olduğunu bilmediğimiz insanlarla bir araya geldik. Bu dostluklarımızı devam ettirme arzusundayız. Bu ilk buluşma Ayvalık’ta oldu. Şimdi ikincisini Edremit’te gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Zehra Tüfekçi ve Ruhsar Demirel Üstünsoy ise, bölgede yaşamakta olan Malatyalıları tanımakla büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Ayrıca kahvaltıyı Malatya’dan gelen Tandır ile yaptıklarını belirterek, kahvaltının yanı sıra Malatya türküleri ile coştuklarını söylediler.
 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatyalılar 3 Kentte Toplandı