03 Temmuz 2014 Perşembe, 10:44
MALATYALILAR BİRLİKTE HAREKET EDERSE DAHA BAŞARILI OLURLAR”
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanlığına geçtiğimiz günlerde getirilen iş adamı Adil Gevrek, “Malatyalılar birlikte hareket ederlerse daha başarılı olurlar” dedi. 
İstanbul’da yaşayan Malatyalı iş adamı Adil Gevrek, Gazeteci Muzaffer Tunç’a konuşarak, hayatını anlattı. Henüz 12 yaşındayken İstanbul’a gelen ve 23 yaşına kadar tekstil sektörünün her kolunda çalışan Adil Gevrek, “Benim asıl işim tekstildi. Tekstil sektörünün büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönem olan 1999 yılında bir arayışa girdim. O sıralar askerden yeni gelmiştim” dedi. 
Adil Gevrek, 23 yaşından sonra plastik sektörüne geçiş yaptı. Gevrek, “Bir arkadaşımla plastikle ilgili bazı araştırmalar sonucu böyle bir işe girmeyi uygun gördük. Çevremdeki insanların da büyük bir çoğunluğu plastik işiyle meşgul oluyordu. Bu sektörü tercih etmemizin en büyük sebeplerinden biri de buydu. İlk başlarda hammadde ihtiyacımızı iç piyasadan temin ediyorduk. Daha sonra hammadde ihtiyacımızı yurt dışından karşılamaya başladık. Daha sonra kendimizi geliştirerek kendi ürünlerimizi kendimiz pazarlamaya başladık” dedi.
İstanbul’un kalbi durumundaki İkitelli’de plastik sanayi üzerine yaptığı yatırımlarla adından sıklıkla söz ettiren Sam Plastik Sanayii Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Adil Gevrek’in şirketlerinin pazar ülkeleri arasında Bulgaristan, Hollanda, Fransa, Yunanistan, Irak, Filistin, İsrail ve Afrika’nın bazı ülkeleri yer alıyor.
Adil Gevrek, sosyal yönüyle de ağır basan bir isim. TUSKON ve İKTİSAD sivil toplum kuruluşlarına üye. Merkezi İstanbul’da bulunan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği ( MASTÖB) Genel Başkan vekili olan Adil Gevrek, Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD)’nin Proje ve Arge Komisyon Üyesidir.
Basına ayrı bir önem veren Gevrek, “Malatyalılar birlikte hareket ederlerse daha başarılı olurlar” diyerek, Malatyalıların birlikte hareket etmeleri gerektiğini düşünen birisi. Özellikle sosyal aktivitelerle Malatya’nın adını duyurmak için büyük çaba harcayan Gevrek, son zamanlarda onlarca toplantıya yaptığı sponsorluklarla adından sıkça söz ettiren isim.
Kulübün Adil Gevrek başkanlığındaki Yönetim Kurulu, İlhan Kavuk, Selim Pilten, Aziz Ayboğa, Nusret Öncü, Mehmet Tarı, Erkan Baykan, Yüksel Demirkol, Hakkı Çelikel, İlyas Karaca, Ünal Erdoğan ve İbrahim Çalışır’dan, Denetim Kurulu Ramazan Bozkurt, Yusuf Aslan, Alp Utku Yiğitvar'dan, Sicil Kurulu Ahmet Turan Özbey, Mehmet Şehitoğlu, İbrahim Akbez, Mehmet Köşebalaban ve Bülent Yalvaç’tan, Disiplin Kurulu ise Fatih Ilıcak, Mehmet Naci Şavata, Aziz Görgeç, Mehmet Duran Özkan ve Sezai Yılmaz’dan oluşuyor.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYALILAR BİRLİKTE HAREKET EDERSE DAHA BAŞARILI OLURLAR”