03 Ağustos 2015 Pazartesi, 13:07
MALATYA'NIN BEŞİKTAŞI, ALTYAPININ KRALI
MALATYA'NIN BEŞİKTAŞI, ALTYAPININ KRALI

1947 yılında kurulan ve renklerini Süper Lig ekibi Beşiktaş'tan alan Adafı Kartalspor, Malatya amatör küme futbol liglerinin en renkli takımı olmasının yanı sıra altyapıda yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettiriyor.

Malatya'nın köklü futbol kulüplerinden olan Adafı Kartalspor, futbol hayatına 1947 yılında başladı. 68 yıllık geçmişiyle amatör kümede hemen hemen her kategoride mücadele eden siyah beyazlılar, Malatya'da düzenlenen U-17 futsal kategorisinde de ilk şampiyon olan takım unvanını elinden bulunduruyor.

Adafı Kartalspor, 68 yıllık tarihinde birçok şampiyonluk yaşayarak, büyük başarılara imza attı. Bünyesinden birçok profesyonel futbolcu çıkardan siyah beyazlılar, Malatyaspor'un kuruluşunda da önemli bir rol üstlendi.

Adafıspor (Adafı Kartalspor) kurulduğu dönemde sarı yeşil renklerini kullanıyordu. 3 amatör kulübün birleşerek Malatyaspor'un oluşumu içerisinde yer alan Adafıspor, bir süre sonra efsane olacak bu kulübün sadece kuruluşunda yer almamış, aynı zamanda sarı rengini de takıma vermişti.

Bir süre sonra Adafıspor'un adı Adafı Kartalspor olarak değiştirildi. Süper Ligin kara kartalı Beşiktaş'tan ismini alan Adafı Kartalspor'un renkleri de siyah beyaz oldu.

Adafı Kartalspor, Malatya amatörüne 68 yıl boyunca hizmet eden bir takım olarak varlığını devam ettiriyor. Amatör futbolda hemen hemen her branşta liglere katılan hatta futsal liglerinde de yer alan siyah beyazlılar, altyapısıyla herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Takımın sadece teknik adamlığını değil, yeri geldiğinde başkanlığını, yeri geldiğinde yöneticiliğini, yeri geldiğinde malzemeciliğini, yeri geldiğinde masörlüğünü yapan Mazlum Polat, çocuğu gibi büyüttüğü Adafı Kartalspor'u altyapısıyla daha da güçlü hale getirmek için çaba sarf ediyor.

Amatörde geçmişte 3 kategoride elde ettikleri şampiyonlukla adından söz ettiren siyah beyazlılar, başarıları devamlı kılmak adına çalışıyor.

Adafı Kartalspor'un teknik direktörü Mazlum Polat, "Malatya amatör kümede altyapı gruplarına büyük önem veriyoruz. Dolayısıyla da altyapı kategorilerinde başarılı neticeler alıyoruz. Bu anlamda 2012-2013 sezonunda U-14, U-19 1. Küme ve U-17 Futsal Ligleri'nde şampiyon olduk. Amacımız bu başarıları artırarak devam ettirmek" dedi.

Polat, altyapıya büyük önem verdiklerini kaydederek, "Biz kulüp olarak Malatya amatör futbol liginde her kategoride yer alıyoruz. Sadece gençler değil çocuklarımızın da en iyi şekilde spor yapması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her anlamıyla Malatya amatörüne renk kattığımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA'NIN BEŞİKTAŞI, ALTYAPININ KRALI