16 Nisan 2015 Perşembe, 15:00
'MALATYA'NIN SÖZ SAHİBİ OLMASI GEREKİYOR'
'MALATYA'NIN SÖZ SAHİBİ OLMASI GEREKİYOR'

Uluslar Arası Güreş Hakemi Mehmet Ilkım, Malatya'nın güreş sporunda söz sahibi olması gerektiğini ifade ederek, Malatya'da güreş sporunun gelişiminin olumlu olduğunu söyledi.

Malatya'da güreş branşında iyi bir potansiyel olduğunu dile getiren Ilkım, seçmelere her yaştan sporunun katılmasının Malatya güreşi adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Ilkım, Malatya'da şampiyon güreşçilerin yetişmesi gerektiğini belirterek, "İlerleyen zamanlarda Malatya’da güreş çok daha iyi yerlere gelecektir. Bende Güreş branşında uluslar arası alanda bir güreş hakemi olarak görev alıyorum. Malatya’dan artık Milli takıma sporcu vermek istiyoruz. Şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz. Eski parlak günlerinin tekrar gelmesini istiyoruz. Malatya’da belki bir güreş eğitim merkezi yok ama Büyükşehir olmakla birlikte Güreşte potansiyeller çoğaldı. Kalitede artmaya başladı. Mücadele gücü yüksek karşılaşmalarda izleme fırsatı buluyoruz. Artık il seçmelerimizi yüzlerce sporcu ile yapıyoruz. Buda Malatya’daki güreşin gelişimi için çok önemli" dedi.

 

"Diğer illerden hiçbir eksiğimiz yok"

İyi bir potansiyele sahip olan Malatya'nın güreşte söz sahibi olması gerektiğine dikkat çeken Ilkım, "Burada iş belediyelerde kurulacak büyükler takımlarının olmasına bağlı. Çevre illerimize baktığımız zaman Tokat, Maraş, Yozgat ve Erzurum gibi illerden bir eksiğimiz yok. Ama bu iller güreşte söz sahibi olan iller. Bizim o illerden hiçbir eksiğimiz yok” ifadelerini kullandı./FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'MALATYA'NIN SÖZ SAHİBİ OLMASI GEREKİYOR'