07 Şubat 2014 Cuma, 11:49
MALATYA’YA 14 PROJE İÇİN 134 MİLYON TL ÖDENEK
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, kentte 14 proje için 2014 yılında bütçeden yaklaşık 134 milyon TL ödenek aktarılacağını söyledi.
Bülent Tüfenkçi, Malatya'da bu yıl gerçekleştirilecek bazı yatırımlara aktarılacak ödenek miktarlarını açıkladı. Kentin sosyal, kültürel, ulaşım, eğitim, sağlık, spor ve ekonomik gelişimine önem verdiklerini belirten Tüfenkçi, bu konuda devlet eliyle sürdürülebilir yeni yatırımlarında hayata geçirileceğini ifade etti.
Tüfenkçi, 2014 için belirlenen bütçe kapsamında Malatya'daki 2 Devlet Su İşleri projesi için 25 milyon TL ödenek aktarılacağını belirtti. Tüfenkçi, “Devlet Su İşleri yatırımı olarak Yoncalı Barajı'na 15 milyon TL ve Kapıkaya Barajı'na 10 milyon TL ayrıldı” dedi.
Bülent Tüfenkçi, Devlet Demir Yolları tarafından yapımı büyük oranda tamamlanan Malatya, Afyonkarahisar ve Ankara'daki 3 adet otomatik tren muayene istasyonu için de 1 milyon 496 bin TL ayrıldığını kaydetti.
Karayolları tarafından yatırım planına alınan projelere ayrılan ödeneklere de değinen İl Başkanı Tüfenkçi, şunları söyledi:
“Malatya-Elazığ arasındaki bölünmüş yol çalışmasına 5 milyon TL, Malatya-Adıyaman Gölbaşı arasındaki bölünmüş yola 3 milyon TL, Malatya- Gölbaşı ayrımı Darende 6. bölgesinin hudut yoluna 4 milyon TL, Elazığ-Keban, Malatya-Arapgir ve Sivas-Divriği ayrımı bölünmüş yola 5 milyon TL, Kangal Alacahan Hekimhan Malatya bölünmüş yolu için 10 milyon TL, Malatya-Hekimhan bölünmüş yolu için 15 milyon TL ödenek ayrıldı.”
Tüfenkçi, GAP kapsamında olan ve Malatya Valiliği tarafından yapılan Nemrut Dağı turistik yolları için de 1 milyon TL ödenek ayrıldığını aktardı.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Hastanesi için de 46 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldığını, İnönü Üniversitesi kampus altyapısı için 2 milyon 500 bin TL, derslik ve merkezi birimler için 14 milyon TL ve Battalgazi açık ve kapalı spor tesisleri için de 1 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’YA 14 PROJE İÇİN 134 MİLYON TL ÖDENEK