07 Şubat 2014 Cuma, 11:40
MALATYA’YI GÖLETLERLE DONATIYORUZ
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2014 yılında Malatya’da sulama göletlerinin yapımı konusunda önemli bir dönemin yaşanacağını söyledi. 
Milletvekili Çalık, “Sulama amaçlı olarak hükümetimizin Türkiye genelinde başlatmış olduğu gölet projelerinin yapımı konusunda 2014 yılı Malatya için önemli bir yatırım yılı olacak. Tarımsal üretimin daha da artması ve çiftçimizin sulama konusunda yaşadığı problemleri en aza indirilmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Devlet Su İşleri tarafından Yaygın Göleti ve Sulaması, Kuluncak Karaçayır Göleti ve Sulaması, Kulundan Bicir Göleti ve Sulaması ile Doğanşehir Erkenek Göleti ve Sulaması projelerinin yapım ihalesi aşamaları tamamlandı, Hekimhan Kurşunlu Göleti ve Sulamasının ihalesi ise 13 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sulama göleti projelerimiz yapılacakları yörelerde sulama suyu konusunda çok önemli sorunları ortadan kaldıracaktır” dedi.
Halen 8 sulama suyu göleti ile ilgili olarak DSİ tarafından proje yapımlarının sürdüğünü belirten Çalık, “Bu yıl içerisinde Hekimhan Karadere Göleti ve Sulaması, Arapkir Deregezen Göleti ve Sulaması, Darende Ayvalı Göleti ve Sulaması, Doğanşehir Elmalı Göleti ve Sulaması, Hekimhan Budaklı Göleti ve Sulaması, Güzelyurt Karamahmut Göleti ve Sulaması, Akçadağ Taşevler Göleti ve Sulaması ve Darende Çınarköy Göleti ve Sulaması ile ilgili proje yapımları devam ediyor. Bu göletlerimizin de projeleri tamamlanarak 2014 yılı içerisinde ihale edilecektir. Gölet yapılacak olan bölgelerimize bu hizmetler şimdiden hayırlı olsun. Malatya’yı adete göletlerle donatıyoruz” şeklinde bilgi verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’YI GÖLETLERLE DONATIYORUZ