25 Ağustos 2014 Pazartesi, 11:21
MASA TENİSİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren masa tenisi branşında çalışmalar yoğun tempoda devam ediyor. 
Milli takıma verdiği sporculara adından söz ettiren Masa Tenisi branşına, yaz spor okulları kapsamında 300 sporcu kayıt yaptırdı. Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen çalışmalar yoğun tempoda sürüyor. Öte yandan engelli sporcularda, kendileri için belirlenen özel saatlerde spor yapma imkanı buluyor.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi Antrenörü Ömer Tekin, Masa Tenisi branşının yoğun bir ilgi gördüğünü belirterek, "Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak birinci hedefimiz, daha fazla kişiye spor yaptırmak. Bunu da Yaz Spor Okulları kapsamında en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Yaz Spor Okulları kapsamında açılan Masa Tenisi branşına 300 sporcu kayıt yaptırdı. Haftada 3 gün çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
"MİLLİ TAKIMA SPORCU KAZANDIRIYORUZ"
Tekin, Malatya'da altyapıdan yetişen sporcuları milli takıma kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Masa Tenisi'nde çalışmalarımızı sürdürürken, milli takıma da sporcu yetiştiriyoruz. Bunu da büyük bir başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu yıl milli takıma, yıldızlarda Faruk Tekin ve Alican Şeker'i gönderdik. Faruk Tekin, yıldızlarda Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkını kazandı. Alican Şeker ise, yıldızlar milli takım kampına katıldı. Önümüzdeki yılda büyük ihtimalle Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Sporcularımızı milli takıma göndermenin gururunu yaşıyoruz. Biz işimizi yapıyoruz. Çalışmalarımızın ve verdiğimiz emeğin karşılığını da sporcularımızı milli takıma göndererek alıyoruz. Amacımız milli takıma daha çok sporcu kazandırmak ve Malatya'dan yetişen sporcularla ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmek" şeklinde konuştu.
Tecrübeli çalıştırıcı, engelli sporculara yönelikte çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek, "Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından engelli çocuklarımız içinde bir proje başlatıldı. İşitme engellilerde 4, zihinsel engellilerde de 16 sporcu eğitim görüyor. Engelli sporcularımızla da yakından ilgileniyoruz. Bu konuda bize ailelerimizin de destekleri oluyor. Engelli çocuklarımızın sosyalleşmelerini ve spor yapmalarını sağlamak amacıyla başlatılan bu proje kapsamında çalışmalarımız oldukça verimli geçiyor" ifadelerini kullandı.
"AMACIMIZ SÜPER LİGE ÇIKMAK"
Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Takımı'nın da antrenörlüğünü yapan Ömer Tekin, amaçlarının Süper Lige çıkmak olduğunu söyledi.
Hem erkek hem de bayan takımının Masa Tenisi 1. Ligi'nde mücadele ettiğini anımsatan Tekin, "Malatya Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi takımı ise hem erkek hem de bayanlarda ilimizi ligde temsil ediyor. Takımlarımız şuanda 1. Lig'de mücadele ediyor. 20-23 Ekim tarihlerinde Antalya'da ilk etap müsabakaları başlıyor. Amacımız takımımızı Süper Lige taşımak. Bunun için çok çalışıyoruz. Daha önce Süper Lige çıkma başarısını göstermiştik. Bu başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz sporcularla Süper Lig'de kalıcı olmayı hedefliyoruz" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MASA TENİSİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR