12 Ağustos 2014 Salı, 14:26
MEMUR-SEN'DEN GAZZE'YE YARDIM KAMPANYASI
Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, 'Gazze İçin Bende Varım' yardım kampanyasını başlattıklarını söyledi. 
Sendika binasında gazetecilere açıklamada bulunan Yıldırım, "Memur-Sen olarak, 7 Temmuz’dan bu yana İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze'nin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. 'Gazze İçin Bende Varım' diyoruz. Gazze’ye Vefa ve Şifa Kapısı Açıyoruz" dedi.
Yıldırım, Gazze'nin yaralarını sarmak için harekete geçtiklerini ifade ederek, " Gazze’de yaşanan insanlık dramına çare olmak için Memur-Sen olarak harekete geçtik. Öncelikle Memur-Sen üyeleri başta olmak üzere, bütün vatandaşların ve medeniyet paydaşı sivil toplum kuruluşlarının da katılım sağlaması ile yardım kampanyasında toplanan tutar, okul ve hastane ihtiyacı başta olmak üzere Gazze’nin yeniden imarında kullanılacaktır. Bu bağlamda, Gazze’de Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu ve Memur-Sen Şifa Hastanesi yapımı amaçlıyoruz" diye konuştu.
"İSRAİL, GAZZE'Yİ YAŞANILAMAZ BİR HALE GETİRMEYİ HEDEFLEMİŞTİR"
İsrail'in, Gazze'yi yaşanılamaz bir yer haline getirmeyi hedeflediğini ve bu yönde harekat düzenlediğini dile getiren Yıldırım, " İsrail, Gazzeli kardeşlerimizi katletmekle yetinmemiş, Gazze’yi yaşanabilir bir şehir olmaktan çıkarmayı da hedeflemiştir. Bu çerçevede, İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda 43 cami tamamen yıkılırken 120 cami kısmen hasar görmüş, 6 üniversite ile 152 bin öğrencinin eğitim gördüğü 188 okul büyük oranda yıkılmış; hayır kurumlarına ait 22 merkez yerle bir olurken, 24 sağlık merkezi neredeyse kullanılamaz hale gelmiştir. Bunun yanında, insani bir hayat için ihtiyaç duyulan birçok alt yapı tesisi de işlevsiz hale gelmiştir. 475 bin Filistinlinin evsiz kalmasına neden olan askeri harekatın, İsrail’in Gazze’yi yaşanamaz hale getirme hedefi kapsamında gerçekleştirildiği ortadadır" şeklinde konuştu.
"YARALARI SARMAK İÇİN GAZZE'YE YARDIMLARIMIZ ARTARAK SÜRECEK"
Yıldırım, Gazze'nin yaralarını sarmak için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: " İsrail zulmü sonucunda Gazze yaşanamaz hale gelirken çocukların eğitiminin sağlanacağı okullar, yaralı ve hastaların tedavisinin gerçekleştirileceği hastaneler başta olmak üzere insani bir yaşam için gereken alt yapı hizmetleri için gereken tesis ihtiyacı en üst düzeye çıkmıştır.
Memur-Sen olarak zalime ve zulme karşı durarak, ‘mazluma destek’ anlayışımız doğrultusunda her zamankinden daha fazla çaba gösteriyoruz. Ümmet ve ortak medeniyet bilincimizin gereği olarak haklı davalarında yanlarında bulunmayı ve İsrail zulmünün yaralarının sarıldığı gün destek olmayı onur sayıyoruz. Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimize maddi ve manevi desteğimizi arttırarak devam ettirme gayreti içerisindeyiz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak Filistin ve Gazze’ye yönelik duyarlılığımız ve medeniyet kardeşliğine yönelik kararlılığımız çerçevesinde yardım kampanyası başlattık. Yardım kampanyası; Ziraat Bankası Ankara-Yenişehir Şubesi nezdinde açılan Hesap No: 42989673-5005 nolu (IBAN NO:TR64 0001 0004 7142 9896 7350 05) hesap numarasına nakdi yardım için bağış yapılması suretiyle, Bütün GSM operatörlerinden 2406 nolu numaraya “Gazze” yazıp gönderilmek suretiyle (SMS ücretsiz olup atılan her mesaj 5 TL.) gerçekleştirilecektir."
"GAZZE'YE HEYET GÖNDERİLECEK"
Memur-Sen tarafından alınan kararla Gazze'ye bir heyetin gönderileceğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, " Konfederasyonumuza bağlı 11 sendika ve tüm teşkilatımızın desteğiyle başlatılan kampanyaya ek olarak Memur-Sen Genel Merkezimiz, Gazze'ye bir heyet gönderme kararı aldı. Gazze'de yaşanan dramı yerinde gözleyecek ve çalışmalar yapacak heyet şu şekildedir:Doktor, hemşire, ilk yardım personelinden oluşacak olan şifa ekibi, İmam, öğretmen, sosyal danışmandan oluşan rehabilitasyon ekibi, Su ve elektrik teknisyeni ekibi. 24 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek olan yardım kampanyamızın başarılı bir şekilde yürütülmesi ve Gazze’nin yeniden imarına katkı sağlayacak bir tutara ulaşılması için herkesin katkılarını bekliyoruz" dedi.

12_AGUSTOS_MEMUR_SEN_BASIN_TOPLANTISI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MEMUR-SEN'DEN GAZZE'YE YARDIM KAMPANYASI