08 Mayıs 2014 Perşembe, 10:44
MEMURLARDA YAZ KIYAFET UYGULAMASINA 15 MAYIS’TA BAŞLANACAK
Kamu kurumlarında yaz kıyafet uygulamasına 15 Mayıs 2014 tarihinde başlanacağı bildirildi. 
Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Yaz kıyafeti uygulamasına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince 15 Mayıs 2014 tarihinde başlanacak, 15 Eylül 2014 tarihinde son verilecektir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada daha sonra şunlar belirtildi: 
“Her sene olduğu gibi bu dönemde de Yönetmeliğin 5. maddesi hükümlerine aynen uyulmakla birlikte; Kadınlar: Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmeyecektir.
Erkekler: Ütülü pantolon, kısa veya uzun kollu gömlek, kapalı temiz ve boyalı ayakkabı giyeceklerdir. Özellik arz eden iş ve işyerlerinde çalışanlar belirlenmiş özel iş kıyafetleri giyebileceklerdir. Belirtilen tarihlerde makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunlu değildir. Personelin Yönetmelik ve bu genelge hükümlerine uygun kılık ve kıyafet içinde bulunmasından sıralı amirler sorumlu olacak, hükümlere aykırı hareket edenler hakkında Yönetmeliğin 16. maddesi gereğince işlem yapılacaktır.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MEMURLARDA YAZ KIYAFET UYGULAMASINA 15 MAYIS’TA BAŞLANACAK