06 Kasım 2014 Perşembe, 15:26
"MENTAL OLARAK KENDİMİZİ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR"
 Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 3. Grup takımlarından Malatya Yeşilyurtspor'un teknik sorumlusu Cihangir Serkan Meriç, her geçen gün daha iyi bir performans ortaya koyduklarını ifade ederek, "Sahadaki taktik, beceri, kondisyon, fiziksel aktiviteler tabi ki olması gereken şeyler. Ben bunları tamamlayabildiğimizi düşünüyorum. Sadece mental olarak kendimizi hazırlamamız gerekiyor" dedi. 
Yeşiltepe'de gazetecilere açıklamada bulunan Meriç, Adıyaman İl Özel İdarespor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Meriç, elde edilen galibiyetten dolayı futbolcularını tebrik ederek, "Adıyaman İl Özel İdarespor maçı 3-1 bitti ama çok farklı olabilirdi. Ancak ben böyle bir galibiyet bekliyordum. Futbolcularımızın fiziksel olarak hiçbir eksikleri yok. Sadece mental olarak biraz farklı düşünüyorlar. Onları da yavaş yavaş kendileriyle konuşarak gidermeye çalışıyorum. Ufak tefek hatalarımız oluyor ama her geçen gün üzerine koyarak ilerlediğimizi düşünüyorum. Futbolcularıma öz güvenlerini ortaya çıkarmaları gerektiğini söylüyorum. Sahadaki taktik, beceri, kondisyon, fiziksel aktiviteler tabi ki olması gereken şeyler. Ben bunları tamamlayabildiğimizi düşünüyorum. Sadece mental olarak kendimizi hazırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Adıyaman İl Özel İdarespor karşısında futbolcularının iyi mücadele ettiğini dile getiren Meriç, "Futbolcularım sezon başından beri iyi mücadele ediyorlar. Bu iyi mücadele, Adıyaman İl Özel İdarespor maçında skora da yansıdı. İnşallah bundan sonra iç sahadaki maçlarımızı kaybetmeyeceğiz" diye konuştu.
"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"
Futbolculara, her zaman kendilerine güvenmeleri gerektiğini ifade eden Meriç, futbolcularla sık sık bir araya gelerek, görüştüğünü belirtti.
Meriç, futbolcuların saha içerisinde öz güvenlerini ortaya çıkarmaları gerektiğini kaydederek, "Biz fiziksel olarak zaten bir şeyleri yakalıyoruz. Futbolcularımızın birçoğu beden eğitimi öğrencisi ve bu işi iyi biliyorlar. Bizim yanlış ya da doğru yapıp, yamadığımızı da biliyorlar. Biz sadece güzel ve basit futbol oynamaları gerektiğini söylüyoruz. Futbolcularımıza, kendi durmaları gerektiği bölgeleri yaptığımız çalışmalarla anlattık. Bunun dışında farklı bir şey yapmıyoruz. Futbolcularımızla bir araya gelip, konuşuyoruz. Eksiklerimiz elbette var. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Bunun yanında sabra ihtiyacımız var. Bu takımda herkes oynayabilir ya da bekleyebilir. Biz bunu da aştık" şeklinde konuştu.
"DEPLASMANDAN PUAN YA DA PUANLARLA DÖNECEĞİZ"
Hafta sonu deplasmanda Elazığ Yolspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Meriç, "Elazığ Yolspor'u 2 kez izleme imkanım oldu. Bizim gibi genç bir takım. Sezon başında da Malatya'da bir hazırlık maçı yapmıştık. Bazı oyuncuları iyi tanıyorum. Çok koşan ve mücadele eden bir ekip. Bizde iyi mücadele ediyoruz. Bu anlamda güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Keyifli ve centilmence bir maç olacaktır. Deplasmandan puan ya da puanlarla döneceğimize inanıyorum" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"MENTAL OLARAK KENDİMİZİ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR"