17 Ağustos 2016 Çarşamba, 15:54
MGTC yeni yönetimi Vali Toprak’ı ziyaret etti
 Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Kemal Deniz ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret eti. 
Vali Mustafa Toprak, geçtiğimiz ay yapılan kongrede yönetime seçilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Deniz ve beraberinde yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Deniz, yönetime yeni seçilmeleri ve Toprak’ın göreve başlaması münasebetiyle nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Deniz, “Türkiye'de 15 Temmuz ile birlikte çok farklı olaylar yaşandı. Bu yüzden belki daha önce bir araya gelemedik. Bizler demokrasi nöbetlerinin beklendiği tarihlere yakın tarihte bir kongre yaptık. Dolayısıyla yeni ekibimizle yönetimde görev aldık. Bu olağanüstü durumun bitmesinden sonra sizleri ziyaret etmeyi planladık. Bir aylık demokrasi nöbetleri sırasında üstün gayretiniz ve bazı olaylara cesaretle müdahale edişiniz Malatyalıların gözünden kaçmıyor ve herkes bunun farkında. Öte yandan hem ulusal basındaki arkadaşlar için hem de Malatya'daki yerel basın için özellikle bu cümleyi kullanmak istiyorum. Biz tarafsız değiliz. Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ne mensup bütün arkadaşlarım ve diğer gazeteciler için de söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yana tarafız, bu bayrak’tan yana tarafız. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana tarafız ve biz ezanlara tarafız” şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Toprak ise gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, basının önemine vurgu yaptı. Toprak, “Kamu hizmetinin vatandaşlarımızı doğru bilgilendirilmesinde ve görevlerinizi yerine getirilmesinde kamu kuruluşları olarak bizim açımızdan yapmamız gereken aydınlanma, bilgilendirme, yol açma noktasında da taleplerinizin olumlu karşılanacağını ve olumlu bir diyalog içerisinde olacağımızı da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yaptığınız iş çok kolay değil. İşin doğrusu basın camiasının dan görevi zor. Basın emekçiliği işçiliği gazete ve televizyonu idame ettirmek de çok kolay değil. Tüm zahmet ve sıkıntılar karşısında yine de bu bir meslek olarak ve bir kamu hizmeti olarak devam etmek gayretlerinizi ise hakikaten takdir etmek lazım. Bununla birlikte Malatya önemli bir kent, geçmişi geleceğine yön veriyor. Bir kadim dostum buraya geldiğimde bana ‘Malatya’nın özelliğini biliyor musun? Diye sordu. ‘Geçmişte basılan kitapların yarısı sadece Malatya'da satılıyor’ dedi. ‘Yani okuyanı, kültür birikimi, yazanı, düşünürü, birikimi yüksek olan bir ildir’ dedi. Hakikaten ben de bu kısa süre içerisinde bunu gördüm. Şu an şüphesiz ki normal rayında giden bir sistemde değiliz. Dünya önemli bir değişim geçiriyor, bu değişim ve dönüşüm içerisinde Malatya'yı da hak ettiği noktaya hak ettiği bir hızla götürmemiz gerekiyor. O anlamda sizlerin de katkısını almaktan büyük bir onur duyacağız” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MGTC yeni yönetimi Vali Toprak’ı ziyaret etti