15 Nisan 2014 Salı, 15:14
MİLLETVEKİLİ ÇALIK, MUHTARLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, dondan zarar gören kayısı çiftçisi için dekar başına tazminat verme konusunda girişimlerinin olduğunu söyledi. 
Milletvekili Çalık, beraberinde AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve partili yöneticilerle ile birlikte Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, daha önce Malatya’ya özel sektördeki çalışmaları nedeniyle gelip gittiğini aktararak, “Bir şey dikkatimi çekti., şehir bakımlı ve çok bakımlı geldi bana. Ben birçok yere gittim. Yolları, peyzajı, .binaların yoldan belli bir metrekare çekilmesi, bina boylarının hemen hemen aynı olması, belli bir mimari standartlara uyulmuş, şehrin bir alt yapısının olduğu belli, şehrin yönetimin ciddi bir iş yaptığı belli. Şehre girer girmez bende böyle bir intiba oluştu. Malatya hakikaten fazla mesafe almış” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin 17 Aralık ve 25 Aralık gibi örtülü bir darbe ile karşı karşı kaldığına işaret ederek, Milletimiz bu darbeye dur dedi. Bu darbeye karşı tepkisini Malatyalılar yüzde 61.85 ile verdi” diye konuştu.
Kayısının dondan zarar görmesi nedeniyle çiftçilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıların çözümü için değişik girişimlerde ve çalışmalarda bulunduklarını ve don afeti ile ilgili gelişmeleri ilk günden beri takip ettiklerini söyleyen Çalık, “Eğer yapabilirsek, en önemlisi ve özellikle istediğimiz alan bazlı, 2010 yılında verilen destek gibi dekar başına para verilebilirse, en önemli desteği o şekilde almış olacağız. Bu çok zor bir şey. Bu konuda umut var olmak istemiyorum, ancak girişimlerimiz ve çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
TBMM’de Malatya Milletvekillerinin don zararını gündeme getirmesi konusunun diğer illerin milletvekilleri tarafından da takdirle karşılandığını aktaran Çalık, “Sivil toplum örgütleri inanılmaz derecede hızlı hareket ediyorlar, hızlı bir şekilde bizlere ulaşılıyor ve bizlerde hemen sorunun çözümü için sizlerle birlikte koşuyoruz” dedi.
Çalık, don zararı nedeniyle Bakanlar Kurulu Kararının alınacağını aktararak, “Ön hasar tespitleri bitmiş vaziyette. Yüzde90-95 oranında kayısımız, bazı bölgelerimizde yüzde 100 oranında, diğer meyvelerde zarar görmüş durumda. İnşallah faizsiz kredi, yada düşük faizli kredi, borç ertelemesi başta olmak üzere taleplerimiz anlam buldu” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLETVEKİLİ ÇALIK, MUHTARLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ