05 Ağustos 2014 Salı, 16:59
MİLLETVEKİLİ ÇALIK VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR’DAN MAHALLE ZİYARETLERİ
 AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye meclis Üyeleri ile birlikte Battalgazi ilçesinin kırsal kesimdeki mahallelerine cumhurbaşkanlığı seçimi ziyaretlerinde bulundular.
Milletvekili Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, beraberindeki heyet ile birlikte Battalgazi’nin kırsal kesimdeki mahalleleri Hacıhalıloğlu, Yenice ve Yaygın mahallelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde vatandaşlardan gelen sorun ve talepler de dinlendi.
İnönü Üniversitesi’nin bulunduğu bölge ile çevredeki mahallelere sulama suyu konusunda yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çalık, “Yangın Göletinin hemen alt tarafına ikinci bir gölet yapıp üniversite ile Yaygın arasındaki mahallelerimizin sulanmasını sağlayacak proje üzerinde çalışma yürütülüyor” dedi.
Milletvekili Çalık cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda “Her türlü vesayetle mücadele eden bir Türkiye inşa edecek bir lider ve parti var. Yargı vesayetine hayır diyoruz, bürokratik vesayete hayır diyoruz, askeri vesayete hayır diyoruz, demokratikleşmeye evet, çözüm sürecine evet, ekonomik istikrara, siyasi istikrara, kadınların, özürlülerin, çocukların haklarına, insan haklarına evet diyoruz. Bunları yerine getiren 12 yılın lideri Recep Tayyip Erdoğan ile de Allah nasip ederse de 12 yıldır beraberiz ve sizlerin oyları ile destekleri ile beraber olacağız. İlk turda 10 Ağustos’ta Başbakanımızı cumhurbaşkanı seçeceğiz. Önemli olan oy oranıdır. Ben inanıyorum ki Malatya yerelinde en az yüzde 75 destekle Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçeceksiniz. 10 Ağustos bir dönüm. Türkiye Cumhuriyetinde bir dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanını ilk kez halk kendi oyları ile seçecek. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan, İnşallah Çankaya Köşküne çıkacak. İstiklal Marşını bile bilmeyen bir adamı cumhurbaşkanı adayı yaptılar bu durumu milletimizin takdirine bırakıyoruz. Hiçbir sözde söylemiyoruz. 10 değil, 100 partide olsa, geçmiş dönemde 2002’den önceki süreçte 5 parti bir araya gelmiş ve Ahmet Necdet Sezer’i cumhurbaşkanı göstermiş, O’da başbakanın kafasına anayasa kitapçığını fırlatmış ve Türkiye’yi yerle bir etmişlerdi. O günden bugüne artık çok şey değişti. Artık millet ne yapmak istediğini çok iyi biliyor” dedi.
Çalık şunları söyledi:
“12 yılın mihmandarı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi yeni bir Türkiye rüyası ile partiyi kurduktan sonra kısa vadeli, orta vadeli uzun vadeli acil eylem planlarımız ile birlikte şimdi çok daha uzun vadeli plan ve programlar yapıyoruz. Bunun için Yeni Türkiye projesi hepimizin destek vermesi gereken bir proje. Yeni Türkiye ile birlikte müreffeh bir ortam, hak ve özgürlüklerin yaşandığı, yaşatıldığı, insanca bir yaşamın ve kalitenin oluşturulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin çiğnenmediği bir Türkiye, demokrasimizden vaz geçilmediği bir Türkiye, vesayetlerin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye tasavvurumuz var. Bunun içinde 10 Ağustos seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri bizim için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki çok önemli seçimlerden birisi olacak. Yapmamız gereken en önemli işlem hepimizin sandığı gitmesi, sandığa sahip çıkmamız ve kimlerle, neyle mücadele ettiğimizi bilmemiz lazım. Geçmiş dönemde var olan yargı vesayetine, bürokrasi vesayetine, paralel vesayetine hepimizin karşı durması lazım. Bu seçimlerde o sandıkları o kadar ciddi sahip çıkmamız lazımki, 10 tane siyasi parti bir araya geldi, bir AK Parti adayı kadar olamadılar. 100 tane siyasi parti bir araya gelse de, ben inanıyorumki bi milletin dediğinden başka hiçbir şey olmaz. Millet o sandığa gidecek, Allah nasip ederse oylarını verecek, Türkiye genelinde yüzde 55’in üzerinde, Malatya yerelinde ise en az yüzde 75 ile Recep Tayyip Erdoğan’ı İnşallah sizlerin oyları ile destekleri ile Cumhurbaşkanı seçeceğiz.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, ziyaretler esnasında yaptığı konuşmalar da, “Ziyaretimizin temelinde cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda istişare etmek ve mahallelerimizin bölgelerimizin sorunlarını dinlemek ve büyükşehir ile ilgili olarak neler yapmamız ile ilgili çalışmaları görüşmektir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak ise Çakır, “Türkiye yeni bir döneme giriyor. İlk defa halkımız cumhurbaşkanını kendi oyları ile kendi iradesi ile seçecek. Bunu bir takım oyunlarla kimsenin seçmesine fırsat vermeyecek. Recep Tayyip Erdoğan’ı halkımız çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Malatya’da büyük bir oranla çıkmamız lazım. Başbakanımız 7 Ağustos’ta Malatya’ya geliyor ve belediye meydanında büyük bir coşku ile karşılayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinden sonra Türkiye’nin daha çok aktif rol olacağını, ekonomik olarak daha hızlı kalkınacağını, hem insan hakları olsun, demokratikleşme olsun, Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki hızlanmalar olsun İnşallah Cumhurbaşkanlığı ile birlikte bunlar yeni bir ivme ve hız kazanacak. Türkiye’nin yeni bir sürecin başlangıcına artık halkımız imza atacak. Halkımız artık güçlü cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçmiş olacak. Malatya’da çok yüksek bir oyla çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLETVEKİLİ ÇALIK VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR’DAN MAHALLE ZİYARETLERİ