06 Ağustos 2014 Çarşamba, 15:40
MİLLETVEKİLİ ÇALIK’DAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÇALIŞMALARI
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Biz ‘millete gidelim, cumhurbaşkanını ona seçtirelim’ dedik. MHP ve CHP referandumda ne dedi? ‘Hayır’ dedi. CHP ve MHP, ‘Biz millete güvenmiyoruz, millet doğrusunu bilmez, seçime gidemezsiniz’ dediler. CHP ve MHP, ‘millet cumhurbaşkanını seçemez’ dediler. Ama bugün gelmiş çatı adayı için oy istiyorlar” dedi. 
Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Akçadağ ilçesini ziyaret ederek, burada mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Akçadağ Belediyesi’ndeki toplantıya çok sayıda mahalle muhtarı ile birlikte Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’da katıldı.
“367 OLAYINI HATIRLAYIN, BİZ ‘MİLLETE GİDİYORUZ' DEMİŞTİK”
Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuşan Milletvekili Çalık, “Bir eski Türkiye vardı, bugün yeni bir Türkiye var. Bugünkü yeni Türkiye ile alakalı tasavvurlarımızı, hayallerimiz çok. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayal etme gücü bile yetmez. Binlerce kere şükürler olsun ki gelen hizmetler, getirilen hizmetler bunun en önemli göstergeleri. Eski Türkiye’ye dönün bir bakın; üçlü koalisyonların olduğu dönemler, darbelerin yapıldığı dönemler, askeri vesayetleri olduğu dönemler, yargı vesayetlerinin, bürokratik vesayetlerin olduğu dönemler. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 1 turda seçilmesi gereken, hadi 2. turda, hadi 3. turda parlamenterlerin seçmesi gereken Cumhurbaşkanlığı turunu 114 turda tamamlayan bir Türkiye’den bahsediyoruz. Her cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde krizin çıktığı, kaosun çıktığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. O dönem ile bu dönem arasındaki farkları görmek adına sadece 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini size hatırlatmak isterim. Bir hatırlayın, neyi uydurdular? 367 diye bir süreci başlattılar. Meclis’te 367 tane hazır bulunmalı. O güne kadar hangi cumhurbaşkanlığı sürecinde bu istenmişti, hiç bir süreçte? Bulsanız bile, bunu yapsanız bile eşi başı kapalı bir cumhurbaşkanı adayı Çankaya Köşküne çıkamaz dediler. Bu millet bize ne dedi? ‘Onlar sizden 367’yi istiyorsa biz size bunun fazlasını veririz’ dedi. İşte o günlerde biz Türkiye’de bir kez daha milletin kararının en doğru karar olduğunu söyledik. Dedik ki, ‘Mademki siz parlamentoda 367 karar sayısı arıyorsunuz, milletvekili sayısı arıyorsunuz, o zaman vekilleri değil, esas olan, asil olan millete gidelim, cumhurbaşkanını ona seçtirelim’ dedik” ifadelerini kaydetti.
“MHP VE CHP REFERANDUMDA HAYIR DEDİ, ŞİMDİ GELMİŞ ÇATI ADAYINA OY İSTİYOR”
Çalık şu şekilde konuştu:
“MHP ve CHP referandumda ne dedi? ‘Hayır’ dedi. CHP ve MHP, ‘Biz millete güvenmiyoruz, millet doğrusunu bilmez, seçime gidemezsiniz’ dediler. CHP ve MHP, ‘millet cumhurbaşkanını seçemez’ dediler. Hepiniz hatırlıyorsunuz. ‘Millet doğru karar veremez’ diyen muhalefet bugün gelmiş çatı aday için İstiklal Marşını bile bilmeyen birisi için oy istiyorlar. Eski Türkiye’yi özleyen insanlara söylüyorum; ‘statükodan yana, kaostan yana, ceberrüt devletten yana olanlara sesleniyorum, insan hak ve özgürlüklerinden yana tavır alan, demokratikleşmeden yana tavır alan, çözüm sürecinden yana tavır alan, ekonomik ve siyasi istikrardan yana tavır alan, 3 aylık, 6 aylık kısa vadeli değil, 2071 vizyonunu ortaya koyacak bir lidere ihtiyacımız var. Çocukların haklarını, kadınların haklarını, gençlerin haklarını, özürlülerin haklarını savunacak bir lidere ihtiyacımız var. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çatının, bacanın, köşenin adayı değil, adını bilmediğimiz 10 tane siyasi partinin adayı değil, o milletin adayıdır. Siz ‘100 yıllık partiyiz’ diyorsunuz, mücadele ettik’ diyorsunuz, adını bilmediğimiz 10 tane partiyle yan yana geliyorsunuz, ‘adayımız çatının adayıdır’ diyorsunuz. Sizin kimliğiniz nerede, kişiliğiniz nerede, nerede sizin oluşturmuş olduğunuz parti politikaları? Adını bilmediğimiz 10 tane parti bir araya gelse de, bizim arkamızda bir tek güç var, oda milletimizdir. Biz sırtımızı millete dayadık. Allah’ın izniyle de millet 10 Ağustos’ta o seçimi bize gösterecek. Aynen Hazreti İbrahim’in ateşini söndüren karınca misali tarafımızı belli ediyoruz ve tarafımızın adına da Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. Bunca yıllık hizmetine karşılık Malatya olarak, Türkiye olarak vefamızı göstereceğiz.”
“CANLARI SIKILDIKÇA GİDİP KÜRECİK’TEKİ ÜSSÜN ÖNÜNDE RESİM ÇEKTİRİYORLAR”
Çalık, Kürecik’teki NATO Üssü ile ilgili olarak ise, “Kürecik’te NATO’nun kurmuş olduğu bir radar sistemi var. Şimdi canı sıkılan muhalefet milletvekilleri canları sıkıldıkça gidip Kürecik’teki üssün önünde resim çektiriyorlar. Mal bulmuş mağribi gibi ikinin biri Kürecik’e sarılıyorlar. Siz önce muhalefet partisi iseniz, önce muhalefet partisinin ne demek olduğunu bileceksiniz. İktidar partisinin alternatifi ana muhalefet partisinin ne demek olduğunu bileceksiniz. Sadece eleştirmekle, laf söylemekle değil, proje üreterek, alternatif çözüm üreterek muhalefet yapmanız gerektiğini bileceksiniz. Oranın NATO’nun üssü olduğunu bileceksiniz. 1951 yılında NATO’ya kimlerin imza attığını bileceksiniz. Siz genel başkanınız gibi Kürecik’deki o radar sisteminin ne işe yaradığını bilmiyorsanız, bizim size söyleyecek hiç lafımız yok. Millet sandıkta size her defasında gereken cevabı verdi, vermeye de devam edecek” şeklinde konuştu.
“MALATYA İLK SİVİL CUMHURBAŞKANINI YETİŞTİRDİ, ŞİMDİDE HALKIN İLK SEÇTİĞİ CUMHURBAŞKANINA EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEK”
Çalık, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Malatya’da en az yüzde 75 oranında oy beklediklerini belirterek, “Malatya her seferinde sayın başbakanımızın yanında oldu. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya yine güçlü bir destek verecek ve eski Türkiye özlemcilerinin vesayet anlayışlarını elinin tersiyle tarihin çöplüğüne atacaktır. 10 Ağustos Yeni Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir nokta olan 10 Ağustos’ta Malatyalılar yine tarih yazacaktır ve Recep Tayyip Erdoğan’ı mitingde Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacaktır. Malatya’nın yıllardır göstermiş olduğu vefa için şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz. Malatyalılar rahmet ve şükranla andığımız Özal’ı ilk sivil cumhurbaşkanı olarak Türkiye’ye kazandırdı. Şimdide Malatyalılar Türkiye’nin halkın ilk seçtiği cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük desteği verecektir. Türkiye’nin demokratikleşmesinde Malatyalılar hep öncü olmuştur ve bu öncülüğünü 10 Ağustos’ta da güçlü ve yüksek bir sesle, dimdik durarak yine yerine getirecektir, yine ilkleri yaşatacaktır. Malatyalı hemşerilerimi bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLETVEKİLİ ÇALIK’DAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÇALIŞMALARI