19 Temmuz 2014 Cumartesi, 14:39
MİLLETVEKİLİ ÖZ’DEN KIBRIS ZİYARETLERİ
AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Türkiye-KKTC Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz'ün başkanlığında TBMM heyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere gittikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde birtakım ziyaretlerde bulundular. 
Türkiye-KKTC Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve beraberindeki AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman ve CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal’dan oluşan TBMM heyeti KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret ederek, bir araya geldi.
Türkiye-KKTC Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz ve beraberindeki heyeti kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Barış ve Özgürlük Bayramı’nın Kıbrıs Türkü için çok önemli olduğunu kaydederek, “O günleri yaşayan bir kişi olarak nerelerden nerelere geldiğimizi, kimlerle geldiğimizi gayet iyi bilmekteyim. Bu anlamlı günde Anavatan Türkiye’ye, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Anavatandaki kardeşlerimize minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kaydetti.
Öz ise, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıl kutlama etkinliklerinde TBMM’yi temsil etmek amacıyla katıldıklarını, TBMM Başkanı ve Türk halkının sevgi ve selamlarını getirdiklerini belirterek, “Türkiye, nasıl ki 1974’te Türk halkına karşı yapılan yanlışlara dur demişse, şu anda da çözüm sürecinin eşit toplumlu, iki kurucu devletli bir şekilde sonuca gitme noktasındaki sizin şahsınızdaki tüm girişimleri desteklemekte” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLETVEKİLİ ÖZ’DEN KIBRIS ZİYARETLERİ