23 Eylül 2016 Cuma, 22:56
Milletvekili Şahin, Şehit Ömer Halisdemir gençlik merkezini ziyaret etti
 AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yeşiltepe Seyran Mahallesinde yaptırılan ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği Gençlik Merkezini ziyaret etti.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyespor ve Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübüne tahsis edilen Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde sportif faaliyetlerine devam eden takımların antrenörleri ve sporcularıyla bir araya geldi.
18 Eylül Pazar günü Osmaniye’de düzenlenen 1. Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Festivalinden birincilik kupasıyla dönen Malatya Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Murat Arslan, okçuluk, ok atma teknikleri ve bir yıldır devam eden eğitimsel faaliyetleri hakkında Milletvekili Mustafa Şahin ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a bilgiler aktardı.
Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Murat Arslan, “Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvasından birincilik kupası ile döndük. Kulübümüze her türlü şartta sahip çıkan, destek veren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyorum” dedi.
Özel gösteri sırasında Milletvekili Şahin ile Belediye Başkanı Polat’da kardeşlik ve barış için "Ya Hak" diyerek hedefe ok atışları gerçekleştirdiler.
Geleneksel sporların yaşatılmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde bu anlamda çok faydalı çalışmalar yapılıyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak geleneksel sporların yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda güreş, cirit ve okçuluk gibi ata sporlarımızı sürekli destekliyoruz. Okçuluk bizim ata sporumuzdur. İnsanı içerisine çeken, attıkça daha fazla ok atmayı teşvik eden çok etkileyici spor dalıdır. Yaklaşık 1.5 yıl önce kurulmasına teşvik ettiğimiz ve destek verdiğimiz Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübümüz bugüne kadar 100’e yakın kardeşimize okçuluk eğitimi verdi. Sporcu sayısının artmasını temenni ediyorum” dedi.
Geçmiş yıllarda çevre yolunun alt tarafı diye sürekli ihmal edilen Yeşiltepe bölgesinin yeni yatırımlarla daha güzel bir hale ulaştığını ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinin büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi.
Gençlere yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Polat’a teşekkür eden Milletvekili Şahin, “Bu bölgemiz çevre yolunun altı diye ifade edilip sürekli ihmal edildi, bu bölgede maalesef gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatlarını günübirlik şekillendirecek, renklendirecek özel yeteneklerini devreye koyabilecek aktivitelerin uygulandığı böylesine güzel ve kaliteli mekanları bulmak kolay bir şey değildi. Ama başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Yeşilyurt Belediyemizde sosyal aktivitelerin uygulanması için güzel mekanlar hazırlıyorlar. Başkanıma ve mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu tür faaliyetlere her zaman destek verdiklerini kaydeden Şahin, “Okçuluk, satranç, futbol, basketbol, voleybol gibi sportif faaliyetlerin yapılacağı güzel mekanların hazırlanması bizim için, geleceğimiz için, neslimiz için önemli hizmetlerdir. Burası hem parkı hem de gençlik merkeziyle pırıl pırıl bir hale getirilip Yeşiltepe halkımızın hizmetine sunulması önemlidir. Belediyelerin yer altı ve yer üstü çalışmaları dışında geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizin bu tip aktivitelerle uğraşmasını sağlayacak gençlik merkezlerini hizmete açması kentimizin gelişimi açısından önemlidir “ ifadelerini kullandı.
Osmaniye’deki Geleneksel Okçuluk Festivalinden şampiyon dönen Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübünü kutlayan Milletvekili Şahin, “Kulübümüzü ve sporcularımızı elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Okçuluğu insanlarımız yakinen çok fazla bilmiyor, bizim çocukluk yıllarımızda kendi imkanlarımızla oluşturmuş olduğumuz yay ve oklarla bazı etkinlikler yapıyorduk ama şu anda lisanslı bir spor dalına dönüşüp, kulüpleşti. Ata sporlarımızın yaygınlaşmasının yanı sıra mazi ile köprü oluşturacak bu tip faaliyetlerin artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Milletvekili Şahin ile Belediye Başkanı Polat ayrıca Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerde bulunan diğer spor branşlarıyla ilgili bilgiler aldılar.
Aynı zamanda satranç antrenörü olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin ile satranç oynadı. Neşeli anların yaşandığı müsabaka sırasında Başkan Polat, satranç oyunuyla ilgili zaman zaman bilgiler aktardı.
Ziyaret, Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Milletvekili Şahin, Şehit Ömer Halisdemir gençlik merkezini ziyaret etti