28 Ocak 2015 Çarşamba, 17:48
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU
 TBMM Genel Kurulunda söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Charlie Hebdo isimli mizah dergisinin yayınladığı karikatürlerle İslam Dünyasını ayağa kaldırdığını belirterek “Müslümanların değerlerine saldıran Charlie Hebdo denilen dergiyi ve Türkiye’deki uzantıları olan tüm medya kuruluş ve yandaşlarını da şiddetle kınıyoruz” dedi. 
Şahin, konuşmasında Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo mizah dergisinin dünya Müslümanlarını ayağa kaldırdığını belirterek, “Bizler terörün her türlüsüne tereddütsüz karşıyız, Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı ve işlenen cinayetleri de hiçbir zaman için tasvip etmemekteyiz. Ayrıca, Müslümanların terörle yan yana gelmesi asla mümkün değildir ancak işgal altındaki toprakları için vatanlarında vermiş oldukları kurtuluş mücadelelerine de herhâlde sessiz kalmamamız gerekir” dedi.
Kan döken Batı ülkelerinin buradaki rolünün ne olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Şahin, Batı’nın Hz. Muhammed’e yapılan hakareti basın ve düşünce özgürlüğü diye göstererek bütün İslam alemine büyük bir saygısızlık yaptığını söyledi. Müslümanların değerlerine saldıran Charlie Hebdo dergisini ve Türkiye’deki uzantılarını şiddetle kınadığını belirten Şahin, “Ayrıca, dünya üzerinde, Mısır’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Somali’de, Afganistan’da, Irak’ta milyonlarca insanımız katledilirken Batı’nın da sessiz kalmamasını ve bizler Batı’yla birlikte Batı’daki olaylara ağıt yakarken Batı’nın ve aydınlarının da Müslüman ülkelerde işlenen cinayetlere, katliamlara sessiz kalmaması gerektiğini, özellikle İsrail’in başta olmak üzere İslam coğrafyasından kanlı ellerini çekmelerini beklemekteyiz” diye konuştu.
Konuşmasında ayrıca Malatya’ya yapılan yatırımlarla ilgili de bahseden Şahin, huzur ve barışın yeri olan Malatya’nın hiçbir zaman terör ve terör örgütlerine prim vermediğini dile getirdi. Özel sektörün yoğun tercih etmesiyle birlikte, 1, 2 ve 3’üncü organize sanayi bölgeleri ile ticari hayatın yoğunluğunu rahatlıkla gördüklerini belirten Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Malatya’mız 2014 yılında farklı sektörlerden toplamda 470 projesiyle yatırım programında yer almakta ve bu projelerin toplam tutarı ise 3 milyar 955 milyon TL’dir. İlimizde 2014 yılında 33 yeni okulumuzun sisteme dâhil edilmesiyle derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altına inmektedir.
Malatya kendisine has olan florası sayesinde tarım alanlarında özellikle kaysının yetiştirildiği özel bir havzaya sahiptir. Malatya, çiftçimizin yaşamış olduğu don olayına karşı mağdur olmaması için çiçeği de poliçe kapsamına aldığımız bu süreçte Malatya ilimizde poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde bir artış olduğunu da görmekteyiz.
Tarımsal kredide, 2002 yılında ilimizde 4 milyon lira kredi kullandırılmış iken 2014 yılında toplam kredi 140 milyon TL’yi aşmıştır. İlimizde tarımsal kredilerde geri dönüş oranlarına da baktığımızda bu kadar artışa rağmen 2002 yılında Ziraat Bankasında yüzde 24 iken 2013 yılında yüzde 98,4’e yükselmiştir.
2003’ten günümüze kadar sulama alanında tamamlanan tesislerle 123 bin dekar tarım arazisi sulamaya açılmıştır. 14 adet göletimizin bitirilmesi ve planlama ve proje safhasında olan 13 göletimizle beraber, ayrıca Yoncalı ve Aliağa barajları ile sulama projelerinin de neticelendirilmesiyle 281 bin dekar alanın suyla buluşacağını görmekteyiz. Malatya’nın birçok ilden en büyük farkı, yeterli su kaynaklarına sahip olduğumuz için boşa akan her su kaynağını üretime ve katma değerlere dönüştürmek zorundayız.
Ayrıca, ulaşımda 2002’den önce 36 kilometre olan bölünmüş yol miktarımız şu anda yapılanlarla birlikte, projeleri bitirilenleriyle beraber 400 kilometreyi aşması beklenmektedir.
2013 yılında ihracatımız 402 milyon TL iken 2014 yılında 406 milyon TL’ye yükselmiştir. İhracatta bölgesinde birinci olan ilimizi inşallah 2015 yılında ise yeni hedeflerle daha da yukarılara çekmenin gayreti içerisinde olacağız.
Değerli arkadaşlar, ilimize yapılan yatırımlarla yetinmeyip 2023 hedeflerine ulaşmak için 2017 yılında Divriği demir çelik madenlerinin rezervlerinin bitmesiyle Türkiye’nin rezerv bakımından göz kamaştıran bir bölgesi olan Malatya ilimizin cazibe merkezleri arasına alınması, cumhuriyet döneminde yapılan ve yenilenen demir yollarımızın maden taşımacılığına uygun hâle getirilmesi için de çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca kanun teklifini vermiş olduğumuz Battalgazi yerleşkesinde ikinci bir devlet üniversitemizin yapılmasını da ayrıca beklemekteyiz.
Sağlık turizminde ciddi bir öneme sahip olan ilimizde inanç turizminde önem arz eden Battalgazi ve Darende ilçelerimizde bir potansiyel olduğunu görmekteyiz."
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU