03 Ekim 2014 Cuma, 10:58
MİLLETVEKİLLERİNDEN KURBAN BAYRAMI MESAJLARI
 Malatya milletvekilleri, kurban bayramı mesajlarında, birlik ve beraberliğin önemi vurgulayarak, Ortadoğu'da ve sınırımızda yaşanan sorunların da bitmesi temennisinde bulunuldu. 
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu İslam Alemi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bugün dünyada ve coğrafyamızda gelişen şartlarda Hz. İbrahim’in ve Hz. İsmail’in vermiş olduğu imtihanı geçmek için ortaya koyduğu inancın, fedakarlığın, teslimiyetin ve samimiyetin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyor ve idrak ediyoruz” dedi.
Şahin, daha sonra şunları söyledi:
“Coğrafyamızda ve ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmak için oynanan senaryolar karşısında Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin ortaya koyduğu düşünce ışığında, bir kez daha samimiyetle ve fedakârlıkla kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın, kollamanın ve yarınlarda da yaşatmanın mücadelesi içinde olmalıyız.
Kurban Bayramının, milletimiz ve Müslümanlar için ifade ettiği manaya erebilmek ümidiyle; kimsesizleri, yetim ve öksüzleri, yaşlı ve muhtaçları gözeterek ve manevi iklimini hep birlikte sevgi içinde paylaşarak yaşayabilmeyi temenni ediyorum.“
Ak Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da, Kurban Bayramı mesajında şunları belirtti: 
“Bayramlar, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günleridir. Sevgi, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı kucaklaşmanın yaşandığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar bizler için çok özel anlamlar taşımaktadır. Bu günler, toplumumuzun ilgi ve desteğine ihtiyaç duyan kesimine şefkatle yaklaşarak, birliktelik ruhunu yaşatmak adına bir fırsattır.
Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını yüreklerimizde taşıyor ve paylaşıyoruz. Yıllardır barış ve adalete öncülük eden milletimiz, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor; dünyanın neresinde olursa olsun mazlum halklar için umut olmaya devam ediyor.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayarak, “Hem ülkemizde hem de sınırlarımızın dışında yaşanılan gelişmeler, birlik ve beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğunun göstergesidir. İnsanları dil, din, mezhep ve etnik kimliklerinden dolayı ayırmaya çalışanların inadına bir olmalı, iri olmalı, diri olmalıyız” dedi. 
Ağbaba “Kurban Bayramı öncesi başta IŞİD zulmünden kaçan ve kendi yurtlarından ayrılmak zorunda kalan Yezidilerin, Türkmenlerin, Kürtlerin olmak üzere, tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, açlık ve yoksullukla mücadele edenleri unutmamamız gerekiyor. Kurban Bayramının kafa kesen, mal ve can tanımayan, 10 yaşındaki küçük kız çocuklarını köle pazarlarında satan ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren eli kanlı terör örgütü IŞİD’i destekleyenlerin, desteklerini kesmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLETVEKİLLERİNDEN KURBAN BAYRAMI MESAJLARI