24 Ocak 2014 Cuma, 19:10
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BULUT’TAN KARNE AÇIKLAMASI - MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET BULUT: - “KARNELER AİLELERİN DE DURUMUNU YANSITIYOR”
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Öğrencilerin bir birleriyle kıyaslanmasını doğru bulmuyoruz. Aile içinde kardeşlerin bir birleriyle kıyaslanmasını ya da komşuların, akrabaların çocuklarıyla kıyaslanmasını da doğru bulmuyoruz” dedi.
Yarıyıl tatili döneniyle okulların 15 gün tatile girmesini değerlendiren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Öğrencilerimizin heyecan içinde oldukları ve gerçekten çok önemsedikleri bir gün. Dolayısıyla ülkemiz genelinde bugün 17 milyon civarındaki öğrencilerimiz karnelerini alıyorlar. Malatya’mızda da 170 bin öğrencimiz karnesini aldılar. Öğrencilerimiz karneden dolayı oldukça heyecanlanıyorlar. Çünkü yarım dönem bugünü beklediler. Bir yandan karneler çocuklarımızın yıl boyunca yaptıkları çalışmaların bir göstergesi. Bir yönden karne öğrencilerimize bu çalışmalar için bir ayna tutuyor. Karneyi çocuklar önemsiyor, ailelerde önemsiyor. O yüzden karneyi doğru algılamak gerekiyor. Öğrencilerimizin almış olduğu bu karneler aynı zamanda velilerinde karnesidir. Çünkü yıl boyunca anne ve babaların velilerimizin öğrencilerine yönelik gösterdikleri ilgi ve alakanın da bir yönden bu bir yansıması. Üstün başarılı olan çocuklarımızın mutlaka aileleri tarafından takdir edilmeli. Bu sözcükte de olsa takdir edilmesi gerekir, çocuklarımız maddi olarak da ödüllendirilebilir. Ancak madde değeri çok yüksek ödüllerle ödüllendirilmesini çok doğru bulmuyoruz. Öğrencilerin bir birleriyle kıyaslanmasını da doğru bulmuyoruz. Aile içinde kardeşlerin bir birleriyle kıyaslanmasını, ya da komşuların, akrabaların çocuklarıyla kıyaslanmasını da doğru bulmuyoruz. Bu durum çocukları psikolojik olarak yanlış yöne yönlendirebilir” diye konuştu.
Bulut, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Anne ve babaların özellikle karne durumları iyi olmayan çocuklara destek sağlamaları gerekir. Onların bu eksikliklerini yarıyıl tatili boyunca, 2. dönem boyunca çeşitli destekler sağlayarak, takviyeler sağlayarak diğer arkadaş ve akranlarına sağlanabilir. Onların azarlanması, hakarete maruz kalmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu çocuklar çeşitli nedenlerden dolayı, okul içi olabilir, çevre nedenleri olabilir, aile içi sorunlar olabilir, derslerinde başarılı olmamış olabilirler. Bunların sayıları çok fazla değil. Bu çocukların desteğe ihtiyacı var. Onların psikolojimken sarsacak, ruhlarında bir travma oluşturacak hareketlerden kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Tatil boyunca örencilerimizin ailelerini gözetiminde güzel bir tatil geçirmelerini öneriyoruz. Veliler mutlaka çocukları tatil boyunca gittikleri yerlere çocuklarını da götürerek geziler yaparak, komşu- akraba ziyaretleri yaparak tatillerini bu şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Öğrenciler mutlaka tatil boyunca oyunlar oynamalı ve kitap okumalı. Tatil boyunca çok ödev verilmesinden yana değiliz. Mevsimin kış olması nedeniyle çocuklarımızın mutlaka hava şartlarını dikkate alana dışarı çıkmalarını istiyoruz. Tatilde çocuklarımızın hastalanmalarını istiyoruz.”
Malatya’da 11 bin 200 civarında öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizi yıl boyunca özverili bir şekilde çalıştılar. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bütün öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BULUT’TAN KARNE AÇIKLAMASI - MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET BULUT: - “KARNELER AİLELERİN DE DURUMUNU YANSITIYOR”