18 Temmuz 2014 Cuma, 15:02
MİLLİ SPORCU DERYA KARAKURT, AMERİKA'DAKİ ŞAMPİYONAYA KATILACAK
Milli sporcu Derya Karakurt, Amerika'da yapılacak olan Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nın hazırlıklarını tamamladı. 
Malatya'da gerçekleştirilen milli takım kampında 1,5 aylık bir hazırlık süreci geçiren milli sporcu, Cumartesi günü İstanbul'a, oradan da Amerika'ya gidecek.
Atletizm İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Mahmut Aluçluer, iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirterek, "Kamp çalışmalarımızı 1,5 ay Malatya'da yaptık. Cumartesi günü sabah İstanbul'a, İstanbul'dan da Dünya Gençler Atletizm Şampiyonasına katılmak için Amerika'ya gideceğiz. Şampiyonadan iyi bir dereceyle dönmek istiyoruz. Ankara'da yapılan Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'nda birinci olan Derya Karakurt, gelecek vaat eden bir sporcumuz. İnşallah bu şampiyonada ve ilerleyen dönemlerdeki uluslararası müsabakalarda büyük başarılar imza atacak" şeklinde konuştu.
Malatya'nın atletizmde iyi bir ivme kazandığına dikkat çeken Aluçluer, "Malatya'da çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Yüzde yüz bir artış oldu. Hem sporcu hem malzeme hem de teknik açıdan Türkiye'de ilk 10'a girecek bir seviyeye geldik. Milli takıma verdiğimiz sporcu sayısında da her geçen gün artış oluyor. Önümüzdeki yıllarda milli takıma daha çok sporcu vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE'Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM"
Milli sporcu Derya Karakurt ise, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, "Milli takım kampını Malatya'da gerçekleştirdik. Atletizm İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Mahmut Aluçluer ve Antrenör Erdal Altun nezaretinde verimli bir kamp dönemi geçirdik" dedi.
Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda rekor kırmak istediğini dile getiren Karakurt, "Şampiyonaya çok iyi hazırlandım. Amacım şampiyonada rekor kırmak. İyi bir derece elde ederek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Milli sporcu, hedefinde 2020 olimpiyatlarının olduğunu da sözlerine ekleyerek, "En büyük hedefim olimpiyatlara katılmak. Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası da, olimpiyat için iyi bir hazırlık olacak. En iyi şekilde hazırlanıp, 2020 olimpiyatlarına katılmak istiyorum" diye konuştu.
Karakurt, 10 bin metre yürüyüşte, milli takım formasıyla ter dökecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLİ SPORCU DERYA KARAKURT, AMERİKA'DAKİ ŞAMPİYONAYA KATILACAK