06 Nisan 2014 Pazar, 18:38
MİLLİ SPORCULARIN BUZ PATENİ GÖSTERİSİ NEFESLERİ KESTİ
Rusya'da Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nda Artistik Patinaj Buz Dansı Kısa Program dalında Türkiye'yi temsil eden milli sporcular Alise Agafonova ve Alper Uçar Malatya’da buz pateni gösterisi yaptı. 
Malatyapark Buz Pisti'nde gerçekleşen gösteride milli sporcular Alise Agafonova ve Alper Uçar, gösterilerini Muhteşem Yüzyıl dizisi müzikleri eşliğinde yaptılar. Gösteriye Malatyalılar yoğun ilgi gösterdiler.
Malatya'da ilk defa profesyonel buz dansı gösterisi gerçekleştiren Alper Uçar, “Buz dansı olarak Türkiye ilk defa olimpiyatlarda yarıştı ve ilk defa bayrağımız dalgalandı. 2011 yılında ise Türkiye tarihinde ilk defa Erzurum Kış Olimpiyatları'nda ilk madalyası olan gümüş madalyayı kazandırdık. Ondan sonra gümüş ve bronz madalya izledi. Alise ise 2010 yılında Almanya ve Fransa’dan gelen tekliflerin dışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçerek Türk milli takımını temsil etmeye başladı. Buz pateni sanıldığının aksine çok daha az tehlikeli bir spordur” dedi.
Mili sporcu Alise Agafonova ise, “Bu sporda Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyuyorum. Çünkü bir ilki başardığımı düşünüyorum” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MİLLİ SPORCULARIN BUZ PATENİ GÖSTERİSİ NEFESLERİ KESTİ