08 Temmuz 2014 Salı, 11:09
"MİLLİ TAKIMLARA SPORCU KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, 34 branşta yaz spor okullarını açtıklarını kaydederek, yaz spor okullarına yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. 
Yaz spor okulları kapsamında 27 branşın aktif durumda olduğunu ifade eden Fındıklı, yaz spor okulları kapsamında engelli sporcuları da unutmadıklarını belirtti.
Engelli sporculara yönelik branşlarında açıldığını kaydeden Fındıklı, "Yaz spor okulu kayıtlarında 10 bine ulaştık. 65'te engelli sporcumuz kayıt yaptırdı. Geçtiğimiz yıl 8 bin 555 kayıt almıştık. Bu yıl daha Eylül ayı gelmeden 10 bin sayısına ulaşmış durumdayız. Bu her yıl katlanarak artıyor. Hem çalıştırıcı hem de tesis sayımızın artmasıyla birlikte kayıt yaptıran sporcu sayısı da artıyor" dedi. 
"ÇOK GÜZEL BİR AİLE ORTAMI VAR"
Fındıklı, daha önceden yaz spor okullarını açtıklarında Milli Eğitim İl Müdürlüğüne ait salonları da işin içerisine kattıklarını anımsatarak, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, İl Müdürlüğümüze vermiş olduğu imkanlarla yeni tesislerimizi hizmete açtık ve buralarda çalışmalar yapılıyor. Battalgazi ve Yakınca Spor Salonumuzu da devreye sokarak, çalışmalarımızı katlamış durumdayız. Gelecek sene bu sayı daha da artacaktır. Çocuklarımız bu uzun yaz günlerinde sıkıntıya düşebiliyorlar. Bu kapsamda çocuklarımıza çok güzel bir ortam hazırladık. Tecrübeli antrenörlerle çalışıyoruz. Ailelerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını istedikleri branşlara yönlendirebilirler. Kayıtlarımız halen devam ediyor" şeklinde konuştu.
"MİLLİ TAKIMLARA SPORCU KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Milli takımların altyapılarına sporcu kazandırmaya da devam ettiklerini dile getiren Fındıklı, "Biz özellikle modern pentatlonda büyük bir ivme yakaladık. Tabi modern pentatlon sadece yüzme ile alakalı değil, içerisinde atletizm ve atıcılık da var. Sutopu'nda ise İl Temsilcimiz Vahap Karaaslan'ın gösterdiği gayretler var. Bunun yanında Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, bölgemize büyük bir destek veriyor. Bizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu çalışmalara elimizden gelen bütün desteği verdik. Gerekli fedakarlıkların hepsini yaptık. Bunu meyvelerini en yakın zamanda alacağız. Sutopu'nda Kayısı Ligini yaptık. Bu Ligin bölgesel olması için çalışmalara başlandı. Dolayısıyla bölgede bir dinamizm oluşacak ve bunun merkezi de Malatya'da olacak. Şeker Fabrikası alanındaki tam olimpik yüzme havuzu bittiğinde ulusal düzeyde çok büyük müsabakalara da ev sahipliği yapacağız. Bu kapsamda milli takımlara da sporcu kazandırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

8_TEMMUZ_GENCLIK_SPOR_IL_MUDURU_SADI_FINDIKLI_SPOR paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"MİLLİ TAKIMLARA SPORCU KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ"