05 Haziran 2017 Pazartesi, 13:12
Minia Malatya Ziyaretçilerini Bekliyor
 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Malatya’nın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla Minia Malatya Projesi hayata geçirildi. 
Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’nda ziyarete açılan MiniaMalatya Projesinde 8 tarihi ve turistik eser yer alıyor. Proje kapsamında Arapgir’de bulunan ve Çanakkale cephesi baş komutanlarından Cevat Çobanlı Paşa’ya ait Çobanlı Konağı, Battalgazi’deki Selçuklu eseri Ulu Camii ve Osmanlı Dönemi eseri Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Darende Somuncu Baba Külliyesi, Hekimhan’daki Taş Han, Merkez Beşkonaklar ve Yeni Camii ile Pütürge yakınındaki Nemrut Dağı Heykellerinin minyatür maketleri sergileniyor. Her eserin yanında eserle ilgili Türkçe ve İngilizce bilgilendirme levhaları bulunuyor.
Turistlerin ilgi odağı olacak
Sanat Sokağı’ndaki müzelere gelen ve sanatsal etkinliklere katılan veya sokakta gezinti yapan vatandaşlar, ücretsiz olarak Minia Malatya eserlerini de görüp eserlerle ilgili bilgi sahibi olabiliyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak projenin, Malatya’nın değerlerinin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Minia Malatya Ziyaretçilerini Bekliyor