09 Nisan 2014 Çarşamba, 12:46
MISIR’DA 529 KİŞİYE İDAM KARARI VERİLMESİ
 AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararıyla ilgili açıklamada bulundu.
İl Başkanı Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada yaşananların insanlık ayıbı olduğunu belirterek, 24 Mart’ta 529 kişiye verilen idam kararının 21. yüzyılın kara bir günü olarak hafızalarda kalacağını ifade etti. Tüfenkci açıklamasını özetle şu sözlerle sürdürdü: 
“24 Mart günü idam kararı verilen 529 kişi ve binlercesi, Mısır için, Mısır’ın geleceği için diktatörlere, zalimlere, katillere karşı iradesinin arkasında dimdik duran, iradesine, kararına, özgürlüğüne sahip çıkan tüm bu insanlar bizim kardeşimizdir. Biz Türkiye olarak, dün olduğu gibi bugünde tüm halkımızla beraber maddi ve manevi gücümüzü, desteğimizi, duamızı Mısır’lı kardeşlerimizden esirgemeyeceğiz. Ne zaman ki Mısır’da, Gazze’de Suriye’de, Arakan’da kan gözyaşı durur, ne zaman ki, çocukların ölmediği, annelerin ağlamadığı bir gün görürsek işte o zaman huzurlu oluruz, o zaman baharı yaşarız.”

“27 MAYIS’TA MENDERES’E YAPILANLAR BUGÜN MURSİ’YE YAPILIYOR”
27 Mayıs’ta Menderes’e yapılan ile Mısır’da yapılanlar arasında paralellik olduğunu söyleyen Tüfenkci, “Bugün Mısır’da yaşananlar demokrasiyi sindiremeyen iç ve dış güçlerin ortak eseridir. Hiç şüphesiz Türkiye'de de benzeri olaylar yaşandı. Askere itaat etmeyenler ötelendi, idam edildi. Bunun en iyi örneklerden biri hiç şüphesiz ki, Menderes'tir. 27 Mayıs günü Menderes'e yapılanlar bugün Mursi'ye ve demokrasi yanlılarına yapılıyor” dedi.
Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Gazze’de, Arakan’da ve tüm dünyada zulmün, zalimliğin, işkencenin, ölümlerin son bulduğu, gerçek anlamda barışın, huzurun, demokrasinin, adaletin hakim olduğu bir gelecek için tüm vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı, desteğini ve duasını kardeşlerimizden esirgememelidir. İnşallah Mısır’da da verilen bu kıyım kararı amacına ulaşmaz ve adalet yerini bulur.
Ben bir kez daha bu vicdansızlığı, hukuksuzluğu, insanlık dışı uygulamaları şiddetle kınıyor, şehit olan tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MISIR’DA 529 KİŞİYE İDAM KARARI VERİLMESİ