31 Aralık 2019 Salı, 10:03
MTB, 2019 'un Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
MTB, 2019 'un Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Malatya Ticaret Borsası'nın (MTB) Aralık ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirilirken, 2020 den umutlu olunduğu vurgulandı.
Ticaret Borsası binasında, Meclis Başkanı Erdoğan Ünal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yapılan faaliyetler ele alındı, 2109 değerlendirilip, 2020 beklentisi dile getirildi. Toplantıda konuşan Başkan Ünal, “Küresel ölçekte korumacılık politikalarının hızla arttığı bir yılı geride bıraktık. Türkiye yıla finans sektöründeki dalgalanmanın reel sektör üzerinde oluşturduğu baskıyla başladı. Ekonomi yönetimi tarafından iş dünyası ile istişare içinde alınan tedbirler ve reel sektöre sağlanan destekler sayesinde en kötü dönemin geride kaldığına inanıyorum. Reel sektörümüz, faiz indirim politikasının olumlu etkilerini hissetmeye başladı. Yurt içi tüketim harcamaları canlanıyor. İhracatta artış eğilimi var” ifadelerini kullandı.
Erdoğan Ünal, tüm sektörlerde toparlanma eğilimi gözlendiğine parmak basarak, “Bütün bunların sonucunda da ülke ekonomimizde geçen yılın son çeyreğinde başlayan ve üç çeyrek süren daralma sona erdi. Harekete geçirilen destek mekanizmaları ve üretime yönelik güçlü adımlar, son dönemde yaşadığımız dar boğazdan çıkmamıza ve 2020 yılına yeni umutlarla girmemize imkan sağlıyor.
2020'de önümüzü daha net görebildiğimiz ve büyümeye odaklanacağımız bir yıl olacak. Genel anlamda 2020 yılından umutlu olduğumu söylemek isterim.2020 yılının öncelikle ülkemize sağlık, mutluluk, başarı ve huzur getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.
Ticaret Borsası, 2020 den umutlu
Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan da, “ 2019 yılı son meclis toplantısının şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bilginiz gibi 2019 yılı dolu dolu geçti. Kıymetli meclis başkanımız, Türkiye ekonomisiyle ilgili genel bir çerçeve çizdi. Kendilerinin de ifade ettiği gibi özellikle 2018 yılında başlayan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın kriziyle Türkiye’nin ekonomisini küçültme, daraltma çabaları fazla sonuç vermedi. Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğundan bu çaba bertaraf edilmiştir. 2019 yılında Türkiye ekonomisi artık normalleşme yolunda emin adımlarla giderken, bir taraftan faiz oranlarının hızlı bir şeklinde piyasa şartlarının uygun hale getirildi.  
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MTB, 2019 'un Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi