30 Nisan 2015 Perşembe, 13:21
MTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 
Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında, TSO meclis salonunda yapılan meclis toplantısında geçen ayki toplantı özetinin okunmasından sonra yönetim kurulu adına söz alan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen 8. Sanayi şuara hakkında üyelere bilgiler verdi.
Toplantıda Malatya TSO adına bir konuşma yaptığını belirten Erkoç, Malatya için hayati önem taşıyan kayısının stratejik bir ürün olduğunu ifade ettiğini söyledi. 2014 yılındaki yaşanan don olayından dolayı üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi adına fındıkta verilen alan bazlı desteğin, kayısıya da verilmesi gerektiğini Başbakan Davutoğlu’na ifade ettiğini söyleyen Erkoç, “Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından kayısı alımının hem üreticiyi hem de esnafı rahatlatacağını ve kayısıdaki fiyat istikrarsızlığını ortada kaldıracaktır. Bu da Malatya ekonomimize canlılık getirecektir” şeklinde konuştu.
Başbakana ayıca Çevreyolu hakkında da bilgiler verdiğini belirten Erkoç, “Malatya Doğu’yu batıya bağlayan bir köprü şehir konumundadır. 2001 yılında projesi ihalesi yapılan, ancak 2015 halen toplulaştırmada bazı sıkıntıların olduğunu, ancak devletin kamulaştırması ile buranın bitirileceğini ifade ettim. 54 km’lik Kuzey Çevreyolu’nun ivedilikle bitirilmesi durumunda stratejik öneme sahip olan karayolu ulaşımı sorun olmaktan çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
Malatya aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu belirten Erkoç, “Tarım Malatya için çok önemli. Malatya gümrüğünde yapılan ihracatın yarısını tarım ürünleri teşkil etmektedir. Sulanabilir arazi bakımından Malatya şanslı ama köylümüzün en büyük geçim kaynağı olan suyun çiftçimize kavuşması için Kapıkaya ve Recai Kutan Barajları ile bunlara bağlı sulama kanallarının biran önce bitirilmesi ve buradaki arazilerin sulamaya açılmasını sayın başbakanımıza ilettim. Bu kanalların tamamlanması ile birlikte tarımsal alanlarda ciddi bir ekonomik hareketlilik söz konusu olacaktır” dedi.
Erkoç, "Malatya ekonomisin gelişmesi açısından ulaşım önemli bir konum. Hızlı tren çağı, şehirlerarasındaki en büyük ulaşım aracı olmasının yanında aynı zamanda en önemli iletişim ve yenilik hareketlerinden biridir. Malatya hızlı tren konusunda projeye dahil edildi. Malatya’nın bu hızlı trene biraz daha erken kavuşması gerektiğini, bu konuda da hükümetimizden destek beklediğimizi ifade ettik. Şehrimizin hızlı gelişimine de çok büyük katkı sağlayacaktır. Malatya’ya hem de bölgeye hizmet edecek bir lojistik merkezin kurulması diğer önemli bir unsurdur” dedi.
Ülkenin yeni bir teşvik sistemine ihtiyacının olduğunu belirten Erkoç, “Bu teşvik sisteminin yapılırken bölgesel ve sektörel olması önemli. Bölgede öne çıkan sektörlere farklı teşvik verilmesi gerektiğini ifade ettim. Malatya’da son dönemde tarımla birlikte ağırlıklı sektörümüz tekstildir. Bölgesel ve sektörel teşviklerin Malatya ekonomisi için, Malatya tekstili için önem arz ediyor ifadelerinde bulundum” dedi.
Erkoç, 22 Mayıs’ta İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) bir heyetin Malatya’ya geleceğini belirterek, “Bizim davetimiz üzerine İstanbul Sanayi Odasını Malatya’da ağırlayacağız. Yaklaşık 105 Meclis üyesi katılacak. Önemli bir ziyaret” diye konuştu.
Erkoç, kayısı dağıtımının devlet kurumlarınca yapılması için 7.Ana Jet Üssü’nde TSO’nun girişimleri ile küçük miktarda kayısı dağıtımı yaptıklarını belirtti.
Toplantı daha sonra dilek ve temenniler bölümü ile devam etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ