04 Şubat 2014 Salı, 15:48
MTSO, ŞİRKETLERE HATIRLATMA YAPTI
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından şirketlerin sermaye tutarları değişikliğini 14 Şubat’a kadar yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu.
Anonim şirket ile limited şirketlerin sahip olması gereken ‘en az’ sermaye tutarları yeniden belirlendi. Buna göre en az sermaye tutarının, anonim şirketler için 50 bin TL, limited şirketler için ise 10 bin TL olması yönünde karar alındı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası; şirketlerin 14 Şubat’a kadar bu değişikliğin yapılması uyarısında bulundu. Söz konusu bu düzeltmeyi yapmayan şirketlerin münfesih durumuna düşeceği ifade edildi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere 14 Şubat 2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 332. maddesi ile anonim şirketlerin, 580. maddesi ile de limited şirketlerin sahip olmaları gereken en az sermaye tutarları belirlenmiştir. Buna göre, en az sermaye tutarının anonim şirketler için 50 bin TL, limited şirketler için ise 10 bin TL olması öngörülmüştür.
6103 sayılı TTK Yürürlüğü ile Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 20. maddesinin birinci fıkrasında ise ‘Anonim ve Limited şirketler, Türk Ticaret Kanunu’nun yayımı tarihinden itibaren üç yıl içinde sermayelerini, anılan kanunun 332 ve 580. maddelerinde öngörülen tutarlara yükseltirler; aksi halde mezkur sürenin sonunda insifah etmiş sayılırlar’ denilmektedir.
Bu kapsamda; sermayesi 50 bin TL’nin altında olan anonim şirketler ile sermeyesi 10 bin TL’nin altında olan limited şirketlerin en geç 14 Şubat 2014 tarihine kadar sermayelerini anılan tutarlara yükseltmekte olup, söz konusu yükümlülüğü yerine getirmeyen şirketler 14 Şubat 2014 tarihinden sonra münfesih durumuna düşeceklerdir.
Bu itibarla anılan hüküm kapsamında bulunan üyelerimizin mutlaka işlemlerini bu tarihe kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MTSO, ŞİRKETLERE HATIRLATMA YAPTI