11 Nisan 2014 Cuma, 20:11
MÜFTÜ YUSUF GÜL’DEN VALİ ŞAHİN’E ZİYARET
Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret ederek Kutlu Doğum Programına davet etti. 
Müftü Gül ile birlikte Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş ve Kur’an Kursları Daire Müdürü Abdulkerim Keleş, Vali Şahin’i makamında ziyaret ederek, 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet etti.
Müftü Gül, ziyarette yaptığı konuşmada, 14 Nisan-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak 1989 yılından beri kutlandığını belirterek, Yeni Camii yanında düzenlenen etkinlikle haftanın açılışını yaptıklarını söyledi. Gül, hafta içerisinde 13 Nisan günü Tasavvuf Müsikisi Konseri, 15 Nisan günü Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet konulu konferans, 17 Nisan günü Kur’an Ziyafeti ve 19 Nisan günü de Çocuklara yönelik programlar ve tiyatro gösterisi etkinliği ile haftayı tamamlayacaklarını belirtip, Vali Şahin’e kendisini davet edip haftasını tebrik etmek amacıyla ziyarette bulunduklarını dile getirdi.
Vali Şahin ise “Peygamber efendimizin anlaşılıp anlatılması noktasında Kutlu Doğum Haftaları çok iyi görevler ifa etti. Şimdiye kadar, etkili oldu ve bu belki de bizim milletimiz için bir övünç kaynağıdır. Peygamber efendimizi en çok seven milletlerden birisiyiz, bizde peygamber sevgisi her şeyin üzerinde tutulur ve milletimizde bu hafta münasebetiyle bir daha tekrarlıyor, bir daha tazeliyor sevgisini, hürmetini, saygısını, bu hafta buna vesile oluyor. Her geçen yıl biraz daha fazla anlaşılıyor peygamber efendimiz, biraz daha büyüklüğünün, kıymetinin değeri anlaşılıyor. Doğrusu 1400 yıl önce o susuz çöllerde insanlığın cehaletin en karanlık dönemini yaşadığı bir dönemde ortaya çıkmış olması ve insanlığı hala aydınlatıyor olması başlı başına onun mucizelerinden birisidir. Peygamber efendimizi genç nesillere bizden sonraki nesillere anlatma aktarma noktasında da bu hafta önemli görevler ifa ediliyor. Bunu gerek diyanet teşkilatımız gerekse diyanet dışı sivil toplum kuruluşlarımız en iyi yapmaya çalışıyor, diyanette burada koordine ediyor, birlik beraberlik içerinde bu gerçekleştiriliyor, buda güzel bir şey. İnşallah bu haftada da güzel faaliyetler yapılacak ve insanlarımız bu faaliyetlere iştirak edeceklerdir. Tekrar tebrik ediyorum, Allah peygamberimizin şefaatinden tüm milletimizi mahrum bırakmasın, birliğimize, beraberliğimize, bir arada olmamıza daha fazla birbirimize kenetlenmemize vesile olsun, onun gösterdiği nurlu ışık bizlere inşallah hep kıyamete kadar yol gösterici olmaya devam edecektir” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MÜFTÜ YUSUF GÜL’DEN VALİ ŞAHİN’E ZİYARET