23 Şubat 2014 Pazar, 13:04
MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANLAMAK' KONULU KONFERANS DÜZENLEDİ
Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Malatya Şubesi tarafından “Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anlamak' konulu konferans düzenlendi. 
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Saray Cami İmam Hatibi Muhittin Sarıkaya’nın Kur’an- Kertim Tilaveti ile başlayan konferansın açılışında konuşan Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, “4 asırdır inişe geçmiş bu milleti ölüme en yakın olduğu anda yeniden kendine getirecek, özünde mevcut olan manevi kuvvetle yıllarca taşımış olduğu sancağı dalgalandıracak ve Allah davası yolunda yeniden fetih hamlesini ruhlarında kanatlandıracak bir gençlik inşası için mücadele etmekteyiz. Alperen Ocakları tavizsiz ehli sünnet yolundadır. Dostluk ve düşmanlık sınırlarını ehli sünnet ve bu yolun müçtehitleri imamları belirler. Hareketimiz İslam’dan ve onun dünya görüşünden taviz vermeyen bir kabulle meşrudur. Bu kabulüne istikamet tutturduğu kadar sevilir. Gerçekleştirmek istediğimiz bu dava bütün yönleriyle geldiği zaman muzaffer olunabilir. Davamız hiçbir ölçünün feda edilemeyeceği billur bir kâsenin içindeki elmas gibi muhafaza edilerek bir yerlere taşınabilir” dedi.
Tüzün, “Muhsin Yazıcıoğlu kimdir, hangi kıymet ölçüsü Muhsin Yazıcıoğlu’nu bizim başımızın tacı yapmıştır? İslam’ın kılıcı olmaya talip Türk’ün, 21’inci yüzyıldaki adıdır, Muhsin Yazıcıoğlu. O altın kılıç Batı’nın pis çamuruna batırılıp paslandırılmak üzereyken yeniden "i'lây-ı kelimetullah mefkûresiyle üzerindeki pası söküp atan, sınır boylarında ecdattan miras ufukları gözleyen akıncı beyinin adıdır Muhsin Yazıcıoğlu” ifadelerini aktardı.
Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül ise “Alperen Ocakları 1993 yılından ebede kadar i'lây-ı kelimetullah için nizamı alem davasına ve Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarının ortaya koyduğu milli mutabakat çağrısına cesaretle, ahlakla, edeple, mukavemetle, aşkla omuz veren siyah sanacağın gölgesinde ay yıldızlı bayrağın altında milletimizin bir tek ferdini ayırmadan bahtiyar yaşasın diye yola revan olmuş. Bu uğurda zihni bir tramplen görevi gören ocaklarımız, ocaklarımızı tüttürenlerimiz ve ne yaptıysak kendisi için yaptığımız bundan sonra da yine kendisi için yapmaya kararlıyız” ifadelerini kaydetti.
Konferansta, tarihçi yazar Servet Turgut ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi yaşamını anlattı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANLAMAK' KONULU KONFERANS DÜZENLEDİ