26 Haziran 2014 Perşembe, 15:06
MÜSİAD, 'DOST MECLİSİ' TOPLANTISINI YAPTI
 Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, 'Dost Meclisi' toplantısını yaptı. 
MÜSİAD Malatya Şubesi, geleneksel hale gelen 'Dost Meclisi' toplantısına bir yenisini daha ekledi. MÜSİAD Malatya Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 'Dost Meclisi' toplantısında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'yü konuk ettiklerini ifade ederek, "MÜSİAD Malatya Şubesi olarak önümüzdeki yıl Malatya'nın ekonomisini, sanayisini konuşmak istiyoruz. Bunu Ticaret ve Sanayi Odası ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapmak istiyoruz. Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri var. 2023 yılı hedefleri, hem iktidar hem muhalefet hem de sivil toplum örgütleri tarafından benimsenmiş ve şuanda gayret gösteriliyor. Türkiye, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girmeyi istiyor. Türkiye, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapmak istiyor. Türkiye, 2023 yılında kişi başı milli gelirinde 20 bin doların üzerine çıkarmaya çalışıyor. Türkiye, 2023 yılında gelişmekte olan ülke değil de, artık gelişmiş ülke statüsü kazanmak istiyor. Bunlar için şuanda herkes üzerine düşen görevi yapmaktadır" diye konuştu.
2023 yılı hedefleri doğrultusunda Malatya'nın yapması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunduklarını dile getiren Balin, "Malatya'nın 2023 yılı hedefi kapsamında üzerine düşeni yapabilmesi için 'neler yapmalıdır?' diye çeşitli çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Balin'in konuşmasının ardından 'Dost Meclisi' toplantısının konuğu Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri sanayisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
17 yıl önce birkaç iş adamının bir araya gelmesiyle birlikte işe başladıklarını kaydeden Hasyüncü, "O gün 40'ın üzerinde parsel ihale edilecekti. 200'ün üzerinde de teminat yatıran vardı. Kayseri'de müteşebbis olduğuna dair kafamızda soru işareti oluştu. Bunların önü açılırsa, yatırım yapacaklar. Tabi o zaman organize başkanlığı ve yönetimiyle ilgili bilgimiz yoktu. 3 ayrı grup halinde listeyle seçime girdik. 2003 yılında Kayseri OSB yönetimine geldik. Baktık, Kayseri'de yatırımcı var ama müteşebbis yok. Konuyla ilgili araştırmalara başladık. Yanımızda çok iyi bir altyapısı olmayan Hacılar OSB vardı. Konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. O gün üye sayımız 400, çalışan sayımız 20 bin iken bugün üye sayımız bin 150, çalışan sayımız ise 60 binin üzerinde" dedi.
Toplantıya MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'nün yanı sıra MÜSİAD Malatya Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile iş adamları katıldı.

26_HAZIRAN_MUSIAD_DOST_MECLISI_TOPLANTISI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MÜSİAD, 'DOST MECLİSİ' TOPLANTISINI YAPTI