03 Aralık 2015 Perşembe, 17:51
MÜSİAD’IN SEKTÖR KURULU TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
MÜSİAD’IN SEKTÖR KURULU TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
 MÜSİAD Malatya Şubesi’nce düzenlenen sektör kurulu toplantılarının son konuğu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl koordinatörü Mehmet Dere oldu. 
MÜSİAD Malatya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl koordinatörü Mehmet Dere, MÜSİAD Sektör Temsilcileri, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Barış Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda TKDK’nın yeni destek alanları ve daha yüksek yatırım limitleri içeren IPARD-II Programı hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken yapılan çalışmalar ve 15. çağrısı sona eren IPARD 1 programı hakkında da konuşuldu. Toplantıda ilk olarak konuşan Şube Başkanı Mehmet Balin, “IPARD 2 çağrı dönemi başladı. Bu yeni dönemde Türkiye’de ve Malatya’da hangi sektörlerin ne derecede destekleneceği hakkında Mehmet Bey’den bilgi alacağız. Bunun yanında devam eden ve 15. çağrısı sona eren IPARD 1 programı hakkında da kendisinden bilgi alacağız. Malatya’da ki projeler kapsamında verdikleri bütçeyi bizlerle paylaşırlarsa bundan sonraki süreçte Malatya’nın büyümesi, kalkınması ve ihracatının arttırılması için neler yapabiliriz onu tartışacağız” diye konuştu. Mehmet Balin’in ardından söz alan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Dere ise toplantının kurumsal anlamda kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak IPARD 2 programı kapsamında desteklenecek yeni sektörler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunacaklarını belirtti. 2014-2020 yılları arasını kapsayan IPARD 2 programının çağrısına önümüzdeki günlerde çıkacaklarını söyleyen Dere “Tabi bu arada IPARD 1 ‘e de devam ediyoruz, 15. çağrımız da sona erdi, onaylanan projelerimiz açıklandı. IPARD 2 ‘de IPARD 1’den farklı olarak yeni sektörler var onların bilgisinin paylaşacağım. Sektör Kurulu toplantıları gerçekten çok önemli, Malatya’da gıda, hayvancılık ve özelliklede tavukçuluk önemli bir konuma geldi, inşallah daha da iyi olur ve bölgesel bir merkez haline gelir. Bizim var olan sanayimiz ile birlikte tarım ve hayvancılıkta da önemli bir noktaya gelmemiz lazım bunun içinde hayvancılığı önemsiyoruz, inşallah verdiğimiz desteklerle birlikte hayvancılıkta da önemli bir noktaya geleceğiz”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MÜSİAD’IN SEKTÖR KURULU TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR