26 Şubat 2022 Cumartesi, 20:12
Müşteriler Hyundai Araçları Tercih Ediyor
Hyundai Motor Company, 2022 yılına yepyeni ödüller kazanarak sıkı bir giriş yaptı. Son olarak Good Design tarafından verilen ödülleri ulaşım kategorisinde kazanan IONIQ 5 ve STARIA modelleri, Hyundai’nin tasarım alanındaki uzmanlığını ve hızla yükselen grafiğini gözler önüne seriyor.Hyundai’nin iki yeni modeli IONIQ 5 ve STARIA, prestijli Good Design Tasarım ödüllerini kazandı. Beş farklı kategoride ödül kazanan modeller, modern ve kaliteli özellikleriyle öne çıkıyor. Bu prestijli ödüller, Hyundai'nin tasarım kimliğinin küresel pazardaki rekabet gücünü de yansıtıyor. 
 
 
Hyundai bölge Müdürü Engin Doğan 2020 yılında, 763 Bin seviyesinde adetle. Türkiye’de bir Pazar oluştu 2021 yılında 730 binlere geriledi yüzde 4,4 küçülme demek. Bu küçülmesin başlıca sebebi Araçlarda cip krizi araçlarda üretim ve arz sıkıntısı. Pandemiyle birlikte başlayan çip krizi etkili olduğunu ifade eden. Doğan ama belirsizliğini koruyor. Bu yılla baktığımız zaman geçen yıla benzer senaryolar düşünülüyor. Bu yıl belirsizliğini koruyor gerçekleşecek olan Pazar fakat dün Banka kredileriyle ilgili açıklanan tutarlar kredilerin kullanacak olan kredilerin artması Bu pazarın beklediği gibi çıkması önemli bir adım oldu. Bu yılda birlikte yaşayıp göreceğiz kaç Pazar çıkacağına çip kriziyle ilgili ’de. Bu yılın sona doğru çözülmesini yavaş yavaş bekliyoruz. Çip Krizin 2023 yılında ars sıkıntısı yaşamayı ümit ediyoruz Bu ’da biraz belirsiz bir konu kesin konuşmak mümkün değil .Akaryakıt fiyatlarındaki zam direk araçla bağlantılı ama pazarın etkilenmesinden ziya ’de Araç kullanım sıklığını etkilemesini daha çok bekleriz. Bir bir ilk Alman’da ve mevcut durumda bu yıl için ben şahsen beklemiyorum  dedi.   
 
“Hyundai’ araçlarımız tercih ediliyor”
Hyundai Bölge Müdürü Doğan  Yüzde 4.4 gerilemeden bahsettik 2020 ve 2021 arasında Biz yüzde 4.4 gerileme olan Pazar’da TUCSON yeni tucson, yeni elantra yeni bayonlu modellerimizin etkisiyle adetimizi yüzde 35 artırdık. Bir önceki seneye göre sattığımız adetti bu ‘da Pazar payımız 3,6’ dan 3.2 taşıdı. Türkiye genelinde Malatya özelinde ise 3.2 ‘den Pazar payımızı 6 seviyesine çıkardık. Adetsel olarak yüzde 153 daha fazla araç sattık. Yeni modellerimizin kullanıcı tarafından çok beğenilmesi ve ulaşım konuşlarına fiyat anlamında Araca sahip olabilme imkânın iyi değerlendire bilmesiyle oldu. Bizim için 2021 Pazar payımızı ciddi anlamda bu bölge üzerinde hem ’de Türkiye Genelinde başarılı bir yıl oldu. Bizim İzmit’te yerli bir fabrikamız var yerli üretimi noktası olan bir markayız birinci sebebi bu ikinci sebebi ise Geniş sikepturunda ürünlerimiz var, sadece tek modeli bağlı olarak satış gerçekleştirmiyoruz. İ 20 var İ 10’muz var kona, Tucson, elantra şimdi santa fe var bunlara yenileri ekleniyor gün geçtikçe her modelimizin ilgi görmesi sebebiyle genelde biz böyle düşüşü yaşamıyoruz. Çünkü tek modele bağlı kalınsa ÖTV ve başka nedenlerden ötürü araç biran anca cazibesini yitirebiliyor o zamanda cazibesini yitirdiğinde başka modellerin devriye giriyor olması lazım ’ki Pazar payı düşmesin geniş sspiketdurumuz var  yerli üretim noktası olan bir  firmayız Türk kullanıcı tarafından kabul edilmiş ve sevilen bir markayız servislere geri dönüşümüz az  bu anlamda bir memnuniyetimiz var  müşterilerimiz tarafından Pazar payımız koruyoruz daha ’da iyi olacağını ümit ediyoruz  şeklinde konuştu 
 
“Starıa minibüslerimiz yakışıklı”
Hyundai bölge Müdürü Engin Doğan Starıa minibüsümüz var güzel ve yakışıklı bir minibüs, 8 yolcu koltuklu bunun önümüzdeki ay lansmanını gerçekleştireceğiz. Beğenileceğini düşündüğümüz bir araç hem iç hem ‘de dış dizaynını, alışılmadık ve bi o kadar da etkileyici ve onun dışında ise ıonıq 5 diye elektrikli modelimiz var  bu yıl içerisinde lansmanını gerçekleştireceğiz kona aracımız elektrikli aracımız var lansmanını geçen yıl yapmıştık onun elektrikli modelini 2 ye çıkarak ıonıq5 ekleyeceğiz Avrupa ve ABD  sevilen ve güzel yakışlık bir araba onunda sevileceğini düşünüyoruz, Bu iş  biraz daha elektrikli araçlara doğru evrilecek  Bizde elektrikli piyasasında elektrikli modellerimiz artırarak devam ettireceğiz ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Müşteriler Hyundai Araçları Tercih Ediyor