01 Mart 2014 Cumartesi, 15:59
ÖGEDER MALATYA TOPLANTISI YAPILDI
Öğretim Elemanları Demeği (ÖGEDER) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, ‘Eşit işe ezik ücrete mahkum edilen 14 yıldır zam alamayan akademisyenlerimizin tek ses olabilmelerini sağlamak en büyük gayemizdir” dedi.
Sarı Kurdele Lokantası’nda ÖGEDER Malatya toplantısı yapıldı.
Toplantıda konuşan ÖGEDER Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, “Bugün burada Anadolu’nun köklü ve güzide Üniversitelerinden biri olan Malatya İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde çevre Üniversite temsilcilerimizin de katılımıyla ÖGEDER Malatya Toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere Öğretim Elemanları Demeği (ÖGEDER) 13 Kasım 2013’te, öğretim elemanlarının özlük haklarını korumak ve iyileştirmek, mobbing ile mücadeleye destek olmak ve eğitim-öğretim çalışmaları yapmak amacıyla Ankara’da kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana başta #akademikzam olmak üzere Akademisyen ve adaylarının hakları koruma adına bir çok çalışmaya imza atmıştır. Bunları da ÖGEDER Şubat 2014 Bülteni ile tüm Üniversitelerimize ulaştırmıştır” ifadelerini kullandı.
“YÖKSİS verilerine göre 117 bini aşkın Akademisyenimiz bulunmaktadır. Öğretim Elemanları Demeği olarak amacımız sendikalı sendikasız tüm Akademisyenleri ÖGEDER çatısı altında toplamaktır. 12 yıldır 666 KHK kapsamında eşit işe ezik ücrete mahkum edilen 14 yıldır zam alamayan Akademisyenlerimizin tek ses olabilmelerini sağlamak en büyük gayemizdir” diyen Özkoçak, daha sonra şunları söyledi:
“ÖGEDER 2014 yılını ‘Mobbing ve Usulsüz Kadro Dağıtımına Son Verme Yılı’ olarak ilan ettik. Demeğimize başvuruların büyük çoğunluğu İş yerinde Psikolojik bezdiri olarak da bilinen Mobbing uygulamaları ve Kadro dağıtımında yapılan kasıtlı işlemler olmuştur. Bu sebeple ÖGEDER Hukuk Danışmanlığı olarak bu önemli iki konunun takipçisi ve çözümünde aktif rol oynayan unsuru olacağız.
Öğretim Elemanlarının özlük haklarında son yıllarda herhangi bir iyileştirme yapılamamıştır. 50/d sorunu 35.madde mağdurları, eş durumu tayinleri, askerlik, görev tanımı, her yıl yenilenen sözleşmeler, uzmanlarımızı ve öğretim görevlilerimizin sorunları, doçentlik jürileri ve kadroları gibi bir çok sorun çözümlenme) beklemektedir. YÖK Başkanlığımızla en son yaptığımız görüşmede her ay bir çalıştay yaparak bu sorunları masaya yatırılması konusunda mutabık kaldık.”
Özkoçak, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırırken, Malatya İnönü Üniversitesi’nde de Mobbing olduğunu bildiklerini ifade ederek, ayrıca yükselmeyi hak ettiği halde yükselemeyen öğretim üyelerinin bulunduğunu iddia etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÖGEDER MALATYA TOPLANTISI YAPILDI