07 Temmuz 2015 Salı, 09:27
ÖĞRENCİLERE, TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI
Malatya Öğretmen Evi’nde Bana AB’yi Anlat Projesi ve 3. El Projesi kapsamında ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde 3. El Projesi kapsamında öğrencilere 15 engelli erişebilirlik cihazı ve tablet bilgisayarı dağıtıldı. 
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ödül törenin açış konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “3. El Projesi’yle ülkemizde dezavantajlı grupların eğitiminde teknolojinin kullanılması hedeflenmiş olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ortak bir projesiyle Türkiye genelinde belli sayıda öğrencimize el ile değil farklı bir aparatla bilgisayarları kontrol edecek bir sistem geliştirildi ve o ilimizde 15 öğrencimize bu tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak” dedi.
Ödül törenine katılan Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, engellilik durumunun dünyanın genel problemi olduğunu ifade etti. Vali Kamçı, “Hem ülkemizde hem de Birleşmiş Milletlere bağlı 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Bu etkinliklerin ana hedefi, engelli insanların sosyal hayatta fırsat eşitliklerini temin etmek ve bu eşitliği idame ettirmektir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak, sorunlarını çözmeye kifayet etmez. Onlara yardımcı olmak istiyorsak, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek, onlara fırsat eşitliği sağlamak ve ihtiyaçlarını gözetip her alanda saygı göstermek durumundayız” diye konuştu.
15 adet Engeli Erişilebilirlik Cihazı ve Tablet Bilgisayarını ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtacaklarını dile getiren Vali Süleyman Kamçı, “Birazdan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan, ‘Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü’ne istinaden yürütülen, ‘3. El Projesi’ kapsamında 15 adet Engeli Erişilebilirlik Cihazı ve Tablet Bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtacağız. Yine Bakanlığımız Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce finanse edilen ‘Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi’ kapsamında, ilimizdeki tüm ortaokul ve liselerin 7, 8 ve 9. sınıf öğrencileri arasında ‘Bana AB’yi Anlat’ konulu resim, öykü, slogan gibi farklı kategorilerde çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar içerisinde dereceye giren öğrencilerimize de ödüllerini birazdan takdim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÖĞRENCİLERE, TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI