25 Haziran 2014 Çarşamba, 12:45
ÖĞRETMENLER, YORGUNLUK STRESİNİ DRAMA PROGRAMI İLE ATTI
Malatya’da bir okulda düzenlenen drama etkinliği ile öğretmenler, 2013-2014 eğitim öğretim yılının yorgunluk stresini attı. 
Bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek anlatıma sanatı olarak bilinen drama programı uygulayan Malatya Özel İbrahim Yücel Okulu, bir yandan öğretmenlere 2013-2014 eğitim öğretim yılının yorgunluk stresini attırırken, diğer yandan da önümüzdeki eğitim ve öğretim yılının çalışmasını başlattı.
Malatya Özel İbrahim Yücel Okulu Kurucu Müdürü Rıfat Yücel, ana okulu, ilk okul ve orta okul olarak eğitim verdikleri kolejlerinde öğrencilerin başarılı olmaları için çaba gösterdiklerini belirterek, “Eğitim öğretimde çağdaş ve en önemli yöntemlerden biri olan 'drama' öğretmenlerimize tüm metot ve teknikleriyle kazandırabilmek için bir program düzenledi. Ankara Çağdaş Drama Derneği eğitim lideri Feride Kukul tarafından verilen 8 gün sürecek olan eğitim de öğretmenlerimiz hem eğlendiler hem de drama öğretiminin bütün inceliklerini öğrencilerimize ders aracı olarak kullanma adına bildiklerini pekiştirme fırsatı buldular” dedi.
Ankara Çağdaş Drama Derneği Eğitim Lideri Feride Kukul ise, “Drama liderliği programı çerçevesinde 8 günlük çalışmamız olacak. Öğretmenlerimizle birlikte, drama programı ile etkinlikler düzenliyoruz. Uygulamalarla, tanışma, iletişim, uyum, güven, canlandırma ve rol oynama gibi teknik konularda eğitim veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÖĞRETMENLER, YORGUNLUK STRESİNİ DRAMA PROGRAMI İLE ATTI