20 Eylül 2014 Cumartesi, 14:17
"OKUL DERNEKLERİNE SERVİSLERİN PARA ÖDEME ZORUNLULUĞU YOK"
 Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Belediyenin taşıma yaptığı alandan taşıma yapmayacağız” diyerek, okul derneklerine servislerin para verme zorunluluğu olmadığını belirtti. 
Tatlı, "Biz ne kadar planlama yaparsak bize o kadar bütçe ayrılır. Onun için spesifik olarak net bir rakam belirleyemiyoruz. Ama bütün taşıma kapsamında olan her yerden özelikle belediye hizmetlerinin ulaşmadığı alanlardan taşıma yapıyoruz. Ancak taşımalı eğitim mevzuatımız geçen hafta yayınlandı. Bundan dolayı sayımızda ciddi değişiklikler olabilir. Onun için sayı vermek şansına sahip değilim. Değişiklik yapılacak ve belediyenin taşıma yaptığı alandan taşıma yapmayacağız"dedi.
Bu arada, okul servis taşımacılığıyla ilgili olarak, servis firmalarının okul idarecilerinin kendilerinden okul derneğine bağış istedikleri yönündeki iddialar Tatlı’ya soruldu. Tatlı da, “Bu konuyla ilgili bana da bu tarz şikayetler geldi. İlçe Milli Eğitim müdürlerimizle konuyla ilgili gerekli talimatları verdim. Kesinlikle okul servis araçlarıyla ilgili mevzuat bize ne yüklüyorsa onu yapacağız. Onun dışında hiçbir şey yapmayacağız. Mevzuat bizim için sadece servis araçlarının düzenli gelip gitmeleri ile ilgili kontrolü yapmaktır. Yoksa ihaleyi biz yapmıyoruz, servisi de okul aile birliği ya da okul yönetimimiz belirlemiyor” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"OKUL DERNEKLERİNE SERVİSLERİN PARA ÖDEME ZORUNLULUĞU YOK"