02 Mart 2016 Çarşamba, 18:19
OPERASYONDA 1 TUTUKLAMA
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheliden adliye personeli olan 3 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest kalırken, öğretmen olan 1 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Malatya’da 26 Ocak 2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın ikinci aşamasında 17 şüpheli soruşturmaya dahil edilmiş ve ikinci operasyon 1 Şubat Salı günü yapılmıştı.  Eş zamanlı olarak Emniyet TEM Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 17 şüpheliden 4 şüpheli gözaltına alınmış, 2 avukat ise ifadeleri alınmak üzere Emniyete davet edilmişti. Haklarında gözaltı kararı bulunan 11 şüpheliye ise ulaşılmamıştı.
 
1 TUTUKLAMA, 3 ADLİ KONTROL
Emniyete davet edilen 2 avukat ifadelerinin ardından serbest kalırken, gözaltına alınan ve Malatya Adliyesi’nde bir mahkemenin yazıişleri müdürü olan Hikmet Ö. İle adliyede katip olarak görevli Murat B. ve Mahmut O. İle bir okulda görevli öğretmen Halil K.  dün sabah saatlerinde Malatya Adliyesine sevk edildiler.
Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan her 4 şüpheli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler. Mahkeme şüpheliler Hikmet Ö. , Murat B. ve Mahmut O. hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağı vererek serbest bırakırken, öğretmen Halil K. hakkında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla tutuklama kararı verdi.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmaya dahil ettiği 17 şüpheliden halen 11 şüphelinin aranmakta olduğu ve haklarında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi. Dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle aranmakta olan isimler
 
10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 13 KİŞİ ARANIYOR
Bu arada, 26 Ocak 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Malatya’da Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Malatya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 11 kişiden 9 kişi tutuklanmış, 2 kişi Adli Kontrol Kararı verilerek serbest bırakılmış, 2 kişi hakkında ise yakalama kararı verilmiştir. Son operasyon ile birlikte tutuklanan şüpheli sayısı 10 olurken, haklarında yakalama kararı verilen şüpheli sayısı ise 13’e yükseldi.
Soruşturmanın ilk aşamasında Suat S., Muzaffer E., Gökhan G., Kubilay K., Avukat Turan C., Nurettin K., Haşim O., Yücel Y. ve Zekai I. hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla tutuklanmıştı.
 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
OPERASYONDA 1 TUTUKLAMA