13 Temmuz 2017 Perşembe, 15:37
Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık
Malatya’da, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) ‘Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık’ isimli 15 Temmuz darbe girişimini konu alan fotoğraf sergisi açıldı. Yoğun katılımla açılan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçerken, hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından Türkiye’nin çeşitli ilerinde 15 Temmuz gecesi çekilen 60’ın üstünde fotoğrafın yer aldığı sergi, Soykan Meydanında açıldı.
7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı açılışta İHA’nın objektifinden 15 Temmuz’un karanlık yüzünü tekrar hatırlayan vatandaşlar duygusal anlar yaşarken, vatandaşlar hain darbe girişimini bir kez daha lanetledi.
Açılışa, Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmur Üner Özer, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, İHA Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılıştan sonra bir konuşma yapan Malatya Valisi Ali Kaban, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ederek, “O gece herkes kendi kahramanlık destanını yazdı. Milletle devlet o gece bir araya geldi ve Yenikapı’da o birliğe mühür vuruldu. Temennimiz o ruhun ilelebet yaşaması” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin büyük bir ihanet girişimini atlattığını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, İHA’nın sergisinin o geceyi bütün detaylarıyla anlattığını ifade etti.
Türk Milletinin o gece büyük bir destan yazdığını belirten Çakır, “Bu hain şebeke o gece halkın ve Cumhurbaşkanının duruşunu hesap edemedi. 15 Temmuz’u bazıları sulandırmak isteyebilir ama şunu unutmamak lazım, biz 15 Temmuz’da hiçbir ülkenin yaşamadığı büyük bir ihanet yaşadık. Dolayısıyla hiçbir yola sapmadan bu ihaneti gerçekleştirenlerden hesap sormalıyız” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, vatan uğruna binlerce şehit verildiğini aktararak, “Böyle fedakar bir millet o darbecilere bu vatanı bırakamazdı ve bırakmadı da. Allah bir daha bu millete böyle bir hadise yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Anadolu topraklarında hiçbir zaman hainin bitmediğini anlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifalar diledi.
Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Polat, böyle bir hadisenin bir daha yaşanmamasını temenni etti.
AK Parti Malatya İl Başkan Vekili Mahmut Üner Özer de, sergiden dolayı İHA’ya teşekkür ederek, 15 Temmuz’un bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Darbe girişimini lanetleyen Özer, Türk Milletinin asil duruşu sayesinde 15 Temmuz ihanetinin önlendiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Kaban ve diğer protokol üyeleri serginin kurdelesini gezerek sergiyi gezdi.
İHA Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Akın ve İHA Malatya İl Temsilcisi Cahit Özçelik ise bütün fotoğrafları yakından inceleyen protokol üyelerine sergi hakkında bilgiler verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık